sandi dobrić uoči večerašnjeg derbija:

'Srce me vuče prema Istri, ali volio bih da Rijeka osvoji naslov. Dosta je više vrijeđanja'

0
Sandi Dobrić
Sandi Dobrić

Mnogo je igrača koji su u svojoj karijeri nosili dres današnjih suparnika u regionalnom "Derbiju della Učka" te ostvarili značajan trag u obje momčadi. No bivši labinski nogometaš Sandi Dobrić, današnji predsjednik tamošnjeg trećeligaša Rudara, jedan je od rijetkih, a možda i jedini koji je igrao za oba pulska prvoligaša te tadašnje momčadi s Kantride. Nakon nastupa za staru Istru još od omladinskih dana, gdje je u sezoni 1999./2000. igrao Prvu HNL, Dobrić seli u Rijeku 2004. godine, gdje se zadržao dvije sezone te se potom ponovno vratio u tadašnju prvoligašku Pulu. Kao bivši igrač oba kluba te s obzirom da i dalje aktivno prati hrvatski prvoligaški nogomet, svakako je odličan sugovornik o današnjim mogućnostima obje momčadi.

- Istra ne izgleda loše, ali kao da joj uvijek nedostaje "ono nešto". Volim gledati kako igraju i mislim da imaju jako dobro posložene sve linije, od vratara, obrane i vezne linije, a jedino smatram da u napadačkom redu njezini nogometaši nisu dali ono što se od njih očekivalo. Izuzev Ercega kada je bio tu, no on nije mogao sam nositi i vući, rekao je svoje viđenje o sadašnjim mogućnostima Istre njezin bivši bočni igrač. 

Iako statistički podaci na današnjem susretu gotovo u svim pokazateljima idu na stranu današnjim gostima, nitko bez obzira na to nije spreman potvrditi kako će Rijeka danas na Drosini lako stići do bodova.

 

- Tramezzani je svakako donio jedan talijanski stil igre, koji ja obožavam s obzirom da jako pratim talijansku Serie A i ona je po meni najbolja svjetska liga. Isto tako Istra u ovom trenutku nema nikakvog pritiska s obzirom da su osigurali opstanak, a u Europu više ne mogu. S druge strane Rijeka je u ovoj sezoni pokazala kako ima širinu i kako svaki igrač koji uđe u momčad može biti čak i bolji od onoga kojeg je zamijenio. Sjetite se da su kao stoperski par u ovoj sezoni počeli Mitrović i Dilaver, koji su bili odlični, a obranu Rijeke danas drže Radeljić i Galešić. Isto tako je bilo u veznom redu, kada se pregovaralo oko ugovora sa Selahijem te ozljedama još nekih igrača, dodaje Dobrić. 

Upravo ta činjenica da se Istra u posljednjih nekoliko godina nije pokazala spremnom boriti se za europske dosege, mnogo puta frustrira njene navijače i sve zaljubljenike koji bi "zeleno-žute" htjeli vidjeti na puno višem mjestu na ljestvici od onoga na kojemu se Puljani sada nalaze.

- Klub svakako ide u dobrom smjeru i mislim da su mnoge stvari sada dobro posložene. Neke uvjete koje sada imaju nogometaši moja je generacija mogla samo sanjati. U situaciji kada je u klubu bila besparica, a ti se boriš za ostanak u ligi, nije mladim igračima bilo lako posložiti to u glavi. U posljednje dvije sezone "izbacilo" se nekoliko mladih i dobrih nogometaša poput Perkovića, Lisice ili Maurića i to je proces koji traje. Vjerujem da ćemo u naredno vrijeme vidjeti još poneko novo lice, kaže Sandi Dobrić. 

I za kraj, naravno, zanimalo nas je za koga će nekadašnji igrač obje momčadi danas navijati.

- Uf, nemojte me to pitati. Ali kad već moram, reći ću da sam u Istri proveo deset godina i svakako srce više "navlači" prema današnjim domaćinima. S druge strane, danas nastupam i za veterane Rijeke svakako postoji jaka simpatija i prema tom klubu te bih iskreno volio da Rijeka osvoji naslov prvaka. Želja mi je da bude jedan lijepi regionalni derbi i da prestanemo više sa vrijeđanjima i naelektriziranim atmosferama. Riječani i Istrijani vrlo su sličnog mentaliteta, prvi smo susjedi i najbolje se razumijemo te jednostavno ne mogu shvatiti da postoji takva netrpeljivost. Kod mene doma uvijek kada se pratio domaći nogomet navijalo se "za naše", rekao je Sandi Dobrić. (S. Žulić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa