UDVDR podružnica Istarske županije

U Raši održane igre dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

1

U Osnovnoj školi u Raši 13.travnja održano je 26. sve sportsko natjecanje UDVDR-a podružnice Istarske županije. Organizator natjecanja je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata podružnica Istarske županije a domaćin natjecanja UDVDR ogranak Labin, Općina Raša i Grad Labin.

 Pokrovitelj natjecanja bila Istarska županija i općina Raša, a supokrovitelji natjecanja grad Labin i općine Labinštine.

Na otvaranju igara na kojem su bili predstavnici Općina Labinštine, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, SAB-a natjecatelje su pozdravili dožupan Tulio Demetlika, gradonačelnik Valter Glavičić, predsjednik UDVDR Podružnice Istarske županije Miro Sošić i predsjednik UDVDR-a Labin Josip Faraguna.

Natjecanje se održalo u osam sportskih disciplina: šah, boćanje, stolni tenis, elektronski pikado za žene i muškarce, viseća kuglana, kartanje u beli, briškuli i trešeti. Sudjelovalo je šest sportskih ekipa i to: ekipe iz UDVDR PIŽ: ogranka Bujština, Buzeta, Poreča, Pule, Rovinja i domaćina Labina. Ukupno je sudjelovalo 150 natjecatelja.

Po sportovima ekipno su bili najbolji Labin u visećoj kuglani i elektronskom pikadu za muškarce, Rovinj u boćanju, Buzet u briškuli, elektronskom pikadu za žene i stolnom tenisu, Poreč u beli, Bujština u šahu. Sveukupno po bodovima najušpjesniji je Poreč sa 31 bodom, drugi je Rovinj sa 30, treći Labin sa 27, a slijede Buzet, Bujština i Pula.

Natjecanje u svim sportskim disciplinam bilo je u Osnovnoj Školi, a boćanje na boćalistu u Raši. Po završetku natjecanja dodjeljena su priznanja za osvojena mjesta po sportovima i u ukupnom plasmanu. Nakon podjele priznanja održalo se zajedničko druženje i ručak za sve sudionike natjecanja i uzvanike u restoranu OŠ Raša.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa