GLAVIČIĆ O POSTIZBORNIM KOALICIJAMA

'IDS neće bezuvjetno podržati nikoga'

4
Valter Glavičić
Valter Glavičić

Predzadnjeg dana kampanje malo je zaiskrilo između Možemo i IDS, kada je Dušica Radojčić pozvala Dalibora Pausa da se prije izbora javno izjasni hoće li ili neće IDS poduprijeti Vladu Andreja Plenkovića.

Predsjednik IDS-a je jasno i nedvosmisleno poručio da 'IDS neće koalirati s HDZ-om niti sastavljati desnu Vladu'.

 

Potpredsjednik IDS-a i treći na listi IDS-PGS Valter Glavičić je prije nekoliko tjedana za Istarski.hr rekao da IDS sigurno neće sudjelovati ni u Vladi koju bi formirao SDP, a u kojoj bi participirali Most i Domovinski pokret. Slično su rekli i iz Možemo. No, Možemo se nisu očitovali što misle u Zoranu Milanoviću kao premijeru.

Stoga smo Glavičića pitali je li IDS spreman sudjelovati u Vladi kojoj bi na čelu bio premijer Zoran Milanović, koji je vratio činove Branimiru Glavašu, kojem je politički blizak Ljubo Česić Rojs, koji smatra da Ukrajini ne treba pomagati u ratu protiv Putina, koji za Srbe govori sa su barbari i slično….?

Uz ogradu da je to njegovo osobno mišljenje, Valter Glavičić nam je rekao: „Očito je da se radi o pokušaju okupljanja ljevice i ekstremne desnice po načelu cilj ne bira sredstvo. Bojim se da ova potencijalna suradnja koja počiva na neprincipijelnim osnovama može dovesti do vrlo opasne situacije, a to je jaki upliv krajnje desnice u poteze lijevo liberalne Vlade. Iz svih izjava jasno je da manjine ne bi podržale takvu vlast, a to znači da bi desnica s potencijalnih 15 ili nešto više glasova u Saboru opasno nagnula državu udesno, te odlučivala o svemu. Takav scenarij je meni neprihvatljiv i ne želim biti dio takvog cirkusa. IDS bezuvjetno neće podržati ni jednu Vladu“. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa