Kup Istre u daljinskom jahanju

Uživati u krajoliku i osvojiti nagradu! Ima li nešto ljepše?

0

Drugo kolo “Istra Kupa“ u daljinskom jahanju (Endurance) održano je 13. travnja u organizaciji Konjičkog kluba “Astra“ i općine Pićan. Start je bio na izletištu Bolobanski puči.

Staza duljine deset kilometara prostirala se prekrasnim krajolikom uz nasip rijeke Raše. Seniori i juniori jahali su dvadeset kilometara, a kadeti deset. Dok su jahači prolazili kroz slikovite krajolike, imali su priliku uživati u ljepotama netaknute prirode i povezati se s okolinom na način koji je rijedak u svakodnevnom životu.

Ovo iskustvo nije samo bilo izazovno sportsko natjecanje, već i prilika za obogaćivanje i osvježenje uma. Na natjecanju je sudjelovalo 15 natjecateljskih parova iz šest klubova, članova Konjičkog saveza Istarske županije. Cijelo natjecanje proteklo je u vedrom i natjecateljskom tonu te dobrom raspoloženju čemu je pridonijela i prekrasna priroda kojom su natjecatelji jahali.

Na kraju natjecanja, pobjednici su bili oni koji su najbolje uskladili svoje vještine jahanja s poštovanjem prema prirodi i dobrobiti konja. Evo koji su rezultati postignuti.

Kadeti: 1. Mjesto Tia Mofardin na grlu Kalipso KK SPIRIT 2. Mjesto Adeli Slivar na grlu Tito KK EQUI TEAM 3. Mjesto Noemi Vojnić na grlu Gazal Ahat KK ISTRA

Juniori: 1. Mjesto Leni Jurica na grlu Brandy KK ISTRA STAR 2. Mjesto Melita Smolica na grlu Nahar Pasha KK SOKO

Seniori: 1. Mjesto Tina Jurković na grlu Seth KK SOKO 2. Mjesto Aurora Prpić na grlu Simba KK ISTRA 3. Mjesto Alen Grizila na grlu Indy KK ASTRA

Dan kasnije na prostorima konjičkih klubova u Poreču, Labinu i Manjadvorcima održano je polaganje jahače dozvole, te polaganje dresurne i preponske licence. Polaganje se vršilo pred sudačkom komisijom Hrvatskog konjičkog saveza u čijem su sastavu bili suci iz Varaždina.

Polaganju je pristupilo 35 jahača iz Istarskih konjičkih klubova i svi su položili zahtjevne ispite. Ovaj važan događanje označio je korak naprijed za mnoge entuzijaste konjičkog sporta u njihovim karijerama, omogućujući im da službeno sudjeluju u natjecanjima i pokazuju svoje vještine na razini stručnosti.

Kandidati su prošli kroz temeljitu pripremu kako bi se osigurali da zadovolje visoke standarde potrebne za dobivanje dozvole i licenci. To nije samo uključivalo demonstraciju praktičnih vještina jahanja, već i poznavanje pravila i propisa konjičkog sporta, kao i brigu o konjima.

"Ova dostignuća predstavljaju početak nove faze u njihovim konjičkim karijerama, pružajući im priliku da se natječu na natjecanjima i ostvare svoje snove u svijetu konjičkog sporta", saznali smo od Rafaele Kranjac Zupičić, predsjednice Konjičkog kluba "Astra".

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa