Knjige za samo jedan euro

Evo što je Gradska knjižnica pripremila za Noć knjige!

0
Na jednoj od "noći knjige" u Gradskoj knjižnici Labin
Na jednoj od "noći knjige" u Gradskoj knjižnici Labin

Gradska knjižnica Labin najavljuje trinaestu Noć knjige, manifestaciju koja u središte svojeg interesa stavlja djela, njihove tvorce i čitatelje, a koja se priređuje u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige.

Tema ovogodišnje Noći knjige glasi: "Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena".

"Zanima nas na koje se načine kao čitatelji nosimo s izazovnim vremenima. U kakvoj literaturi pronalazimo utjehu i motivaciju za promjene? Kako možemo, zahvaljujući onom što čitamo u knjigama, mijenjati sebe, a onda i ishode koji su pred nama? Sa željom da kroz zajedništvo dijelimo radost čitanja i pisanja, ovogodišnju manifestaciju obilježit ćemo druženjima na prigodnim programima", poručili su iz Gradske knjižnice Labin.

U utorak, 23. travnja, Gradska knjižnica ugošćuje putopisca Hrvoja Jurića koji će ovom prigodom održati multimedijalno putopisno predavanje te ujedno predstaviti svoju knjigu „Put sjevera“. Susret počinje u 18.30 sati u polivalentnoj dvorani Knjižnice. Istoga dana s početkom u 17.30 sati u Dječjem odjelu Knjižnice održat će se edukativno-kreativna radionica „Čitamo i stvaramo“ za djecu od četiri do šest godina i njihove roditelje. Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz prethodnu prijavu na broj telefona 852-257.

Nismo zaboravili ni istaknutu damu hrvatske književnosti Ivanu Brlić-Mažuranić te u čast 150. obljetnici njezina rođenja knjižničarke su pripremile edukativnu i interaktivnu igru za učenike labinskih osnovnih škola. Edukativni program pod nazivom „Malik Tintilinić, Kosjenka, Hlapić, Stribor, Regoč – Kako to oni žive u Knjižnici?“ održat će se u suradnji s labinskim osnovnim školama 22. i 23. travnja u jutarnjim satima u Gradskoj knjižnici.

Program Noći knjige Knjižnica će zaokružiti susretom sudionika 3. natječaja za dječju kratku priču „Pikun“. Susret s mladim autorima, njihovim mentorima, učiteljima i roditeljima, uz proglašenje i čitanje najboljih priča, održat će se u petak, 26. Travnja, s početkom u 17.30 sati u polivalentnoj dvorani Knjižnice. Susretu će prisustvovati i izbornica radova, književnica za djecu u mlade Tatjana Pokrajac-Papucci.

Tijekom čitavog tjedna trajanja ove najmasovnije nacionalne manifestacije posvećene knjizi i čitanju, od 22. do 26. travnja, Gradska knjižnica organizira i cjelodnevnu prodaju rashodovanih i darovanih knjiga u holu Knjižnice po jedinstvenoj cijeni od samo jedan euro.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa