U Rapcu otvoren Kongresni centar

Najveća dvorana nazvana po pokojnom Filippu Horstmannu

0
U Kongresnoj dvorani 'Horstmann'
U Kongresnoj dvorani 'Horstmann'

Hotelska tvrtka Maslinica iz Rapca je 18. travnja u Hotelu Narcis svečano otvorila Kongresni centar. Sastoji se velike dvorane „Horstman“ gdje je svečanost održana, srednje dvorane „Porto Albona“ i male dvorane „Maslina“.

„Nazvali smo ovu dvoranu po našem pokojnom vlasniku Filippu Horstmannu, koji je bio vizionar i koji je Maslinicu počeo razvijati od trenutka kada ju je kupio. Smatramo da je Maslinica s ovim kongresnim centrom idealan izbor za sve vrste događanja iz segmenta MICE - Meetings, Incentives, Conferences end Exhibitions“, rekao je na otvaranju prokurator Maslinice Edvard Lesnik.

 

Sadašnji vlasnik Ivo Gentilini istaknuo je: „Nadamo se da će Kongresni centar biti od koristi i za grad Labin i nadamo se da je to samo početak jer imamo još prostora koje trebamo iskoristiti. Posao  je dobro obavljen, pohvale osoblju.“

Kongresni centar je otvorenim proglasio zamjenik istarskog župana Tulio Demetlika.

“Kao tadašnji gradonačelnik bio sam član Nadzornog odbora HP Rabac kada je donesena odluka o prodaji Maslinice Filippu Horstmannu. Čini se da smo imali sreće jer je njegova tvrtka svake godine ulagala značajna sredstva i turističko naselje s dvije-tri zvjezdice podiglo na sadašnjih četiri. Veseli što se svake godine ulaže u poboljšanje kapaciteta jer samo tako možemo biti konkurentni. Kongresni i poslovni turizam je u strategiji razvoja turizma Republike Hrvatske od 2020 godine zacrtan kao mogućnost za iskorištenje smještajnih kapaciteta  izvan glavne sezone“, kazao Demetlika i dodao da Maslinica također imao široke mogućnosti za razvoj sportskog turizma.

Konferencijska dvorana „Horstman“ površine je 200 četvornih metara i kapaciteta 215 delegata u tzv „theatre“ stilu, odnosno samo sa stolicama. Povezana je s dva izložbena prostora s više od 120 četvornih metara, a može koristiti i dodatni izložbeni prostor u predvorju Hotela Hedera.

Dvorana „Porto Albona“ površine je 40 četvornih metara i, ovisno o postavi, prima dvadeset do četrdeset osoba. Dvorana „Maslina“ površine 20 četvornih metara idealna je za sastanke menadžerskih timova, opremljena je fiksnim stolom i televizijskim ekranom.

Gostima dvorana, kao i svim drugim gostima Maslinice na raspolaganju stoje svi ostali sadržaji, među kojima i Club Hedera gdje je održan domjenak nakon otvaranja. Ovaj objekt je protekle zime renoviran, a osim u njega i Kongresni centar uloženo je u obnovu restoran u Hotelu Narcis, novi fitness, nabavljeno je dvadeset novih mobilnih kućica i postavljen novi Wi-Fi u svim objektima. (Tekst i foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa