ŽRK RUDAR

Natali Zahtila: 'Bodovi protiv Zrinskog znače sve!'

0
Natali Zahtila
Natali Zahtila

Rukometašice Rudara pobijedile su trećeplasiranu ekipu Zrinskog i osvojile vrlo vrijedne bodove u borbi za prvoligaški ostanak. Domaće rukometašice su od početka do kraja utakmice vodile glavnu riječ na parketu, održavajući vodstvo te ne dozvoljavajući gošćama da ih opasnije ugroze. Rezultat 33:27, sugerira da je pobjeda došla lako, no u nju je uloženo puno truda i borbenosti.

- Bilo je točno onako kako smo zamislile. Krenule smo od prve minute jako, kako smo se dogovorili i onda je isplivala naša kvaliteta. Mislim da smo pokazale zube što je bilo najbitnije na početku da ih prestrašimo i pokažemo im da iz Labina idu kući bez bodova, rekla je rukometašica Rudara Natali Zahtila koja je ugradila u pobjedu svoje ekipe sedam pogodaka.

S nova dva vrijedna boda, Rudar se izjednačio u broju bodova s Osijekom i Zametom. Sve ekipe imaju po 14 bodova, dok su pretposljednje Sesvete na 11 bodova.

- Ovi bodovi znače sve! Mislim da su ova dva boda najvažnija u ovom dijelu, da su onaj zadnji vjetar u leđa te da ćemo do kraja prvenstva sve pomesti, optimistična je Zahtila.

Do kraja prvenstva ostale su još tri utakmice, Dalmatinka stiže u Labin 27. travnja, potom Rudar ide u goste Sesvetama 4. svibnja te u zadnjem kolu dočekuje Osijek.

- Ovaj vikend odmaramo, a potom dolazi Dalmatinka koju smo pobijedile u gostima te vjerujem da to možemo i na našem parketu. Sesvete i Osijek ostaju za kraj prvenstva i onda fešta, samo da ostanemo u Prvoj ligi, nada se igračica Rudara.

Iako je Dalmatinka trenutno četvrtoplasirana ekipa prvenstva, to ne mora ništa značiti. Najbolji primjer je pobjeda protiv Zrinskog, a Labudice su svjesne da je ulog velik. Sesvete i Osijek su izravni konkurenti u borbi za ostanak te će u sve tri utakmice trebati odigrati kao protiv Zrinskog. Ostanak se mogao osigurati i ranije, no bilo je otežavajućih okolnosti.

– Kasno je sada govoriti, ali da nije bilo ozljeda bilo bi puno lakše i puno bolje. No, trebamo za prvu godinu biti zadovoljne samim ostankom u ligi. Vidjet ćemo do kraja, ali nadam se da će biti maksimalan učinak, zaključila je Natali Zahtila.  (Tekst: Valentina Prokić, foto: Marin Stepčić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa