Carić o cesti u Vlašićima: 'Natječaj se očekuje u rujnu'

0
Mještani su samoinicijativno popravili cestu (foto: Robi Selan/čitatelj)
Mještani su samoinicijativno popravili cestu (foto: Robi Selan/čitatelj)

Raspisivanje natječaja za popravak ceste u Vlašićima očekuje se u rujnu, a ovisno o dinamici postupka javne nabave i eventualnim žalbama, ugovor bi se trebao potpisati početkom studenog. Saznali smo to od načelnika Kršana Romana Carića, nakon što smo objavili članak o mještanima koji su samoinicijativno pokrpali cestu kroz to naselje. Po njegovim riječima, radovi su predviđeni do kraja veljače 2025.

"Da nije bilo zastoja u radu TE Plomin, koji izrazito negativno utječe na rad i poslovanje Općine Kršan, što je priča sama za sebe, kako sam i najavljivao više puta, radovi 'Vlašići' bi već bili pred ugovaranjem, budući se radi o kritičnoj dionici koja je prioritet sanacije Općine Kršan", kazao nam je Carić.

Dodao je da su "apsolutno nikakvo ulaganje u asfaltiranje, neodržavanje i nebriga za stanje lokalnih cesta, ali i svega javnog, posljednjih dvadeset godina vidljivi na svakom koraku i svakoj lokalnoj cesti, koje 'vrište' za obnovom i sanacijom".

"Ponekad ni ja sam više ne znam od kuda početi i kako posložiti prioritete", zaključio je načelnik Kršana.

"Napominjem, radi javnosti, u mojem, odnosno našem mandatu, u samo dvije godine, od listopada 2021. do listopada 2023., u asfaltiranje i sanaciju cesta u Općini Kršan investirano je velikih milijuna eura od kojih na Općinu Kršan otpada iznos od 485.000 eura, a ostatak na Županijsku upravu za ceste - ŽUC Pazin. Uloženo je u Potpićan, Načinovići, kompletan Čepić, Boljevići, Lazarići.... I niz manjih investicija i sanacija", kazao nam je Carić.

"Nitko nije mogao previdjeti ovu financijsku dubiozu i 'rupu' od cirka 800.000 eura u proračunu 2024., niti se ova 'rupa' ičime može u svega par mjeseci nadomjestiti drugim prihodima. Sve veće investicije odgođene su za drugu polovicu godine, kada će financijsko stanje nadam se, omogućivati preuzimanje novih obaveza. Molim za strpljenje", zaključio je Carić. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa