U svibnju nam stiže Festival cvijeća

Nabavite sadnice, osvježite se u gastro kutku i opustite uz glazbu!

0
Na festivalu cvijeća lani u travnju (foto: Robi Selan)
Na festivalu cvijeća lani u travnju (foto: Robi Selan)

Ovoga proljeća opet nam stiže Festival cvijeća na slikovitom trgu na Katurama između stambenih zgrada. Festival se održava 4. svibnja od 9 do 18 sati. Naravno, najvažniji dio je prodaja cvijeća, sadnica, poljoprivrednih proizvoda i umjetničkih rukotvorina inspiriranih cvijećem.

Ali, organizatori iz 1. maja pripremaju još mnogo toga. Od 9 sati zaživjet će umjetnost na Festivalu kroz temu glicinije na 15 mikrolokacija. Radi se o slikanju na platnu i terakoti te aranžiranju cvijeća.

Od 10 sati kreće bogata humanitarna lutrija u suradnji s Udrugom žena “Mendula”, a nagrade i donatore objavljivat će iduća dva tjedna. Sav prihod namijenjen je uređenju okoliša centralnog dječjeg vrtića u Labinu. Za glazbeni dio pobrinut će se prvo frenetična grupa Techno Vikings od 10 sati, a potom i DJ Haris.

Gastro kutak biti će također atraktivan. Očekuju nas istarska maneštra, štrudel, pizze iz krušne peći, sladoled, palačinke, fritule i domaće craft pivo. U sklopu Festivala promovirat će se inicijativa Za Labin bez plastike što znači da će ponovo koristiti alternativne ambalaže i imati naglašeno ekološki štih. Posjetite sajam s vlastitim ekološkim vrećicama (platnene i jutene) i pomozite podizanju svijesti.

Uz sve to, organizirat će se demonstracija robotske kosilice, moći kupiti knjige udruge “Krilo Labina“, informirati o proizvodnji meda uz pčelarsku udrugu “Labin”, vidjeti kako se ispravno kompostira i odvaja otpad…

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa