Prijavljen novi projekt

Dječje igralište u Ripendi dodatno će se urediti i opremiti

0

Grad Labin prijavio je novi vrijedan i zanimljiv projekt na otvoreni poziv Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Radi se o dodatnom uređenju i opremanju dječjeg igrališta u Ripendi.

Podsjetimo, dječje igralište u Ripendi jedan je od glavnih projekata koji je iniciran od strane Mjesnog odbora Ripenda i čija je realizacija i opremanje izvedeno 2017. godine. Postavljeno je ukupno šest sprava za djecu, klupice te je uređeno parkiralište sa sedam parkirnih mjesta. Odmah po završetku radova igralište je vrlo brzo postalo središnje mjesto okupljanja mještana a u ljetnim mjesecima i brojnih stranih gostiju.

U 2019. godini igralište je opremljeno dvjema novim spravama, ljuljačkom s košarom te mrežom za penjanje. Obje investicije financirane su vlastitim proračunskim sredstvima Grada Labina, a ukupna vrijednost investicija iznosila je oko 50.000 eura.

Projekt koji je ovih dana prijavljen na spomenuti poziv odnosi se na zamjenu postojeće centralne sprave koja je dotrajala, a osim toga radovi bi obuhvaćali i pripremne i građevinske radove, uklanjanje postojeće sprave, nabavu i postavljanje multifunkcionalnog kombiniranog igrala „Amon“, postavljanje antistres gumene podloge. 

Igralo „Amon“ čini konstrukcija od drvenih lameliranih greda koje su mođusobno povezane s dva podesta postavljenih na različite visine i dva dvostrešna krova. Do nižeg podesta se dolazi penjanjem preko metalnih šipki i/ili preko mreže za penjanje. Na viši plato se pristupa pomoću stiliziranih stepenica načinjenih od drvenih daski. Igralo sadrži sigurnosne drvene ograde te HPL ploču na ulaznoj sekciji tobogana.

Tobogani su visine platforme 160 cm i 100 cm, načinjeni su od stakloplastike te se fiksiraju na podeste igrala pomočnu metalnih vijaka. Na glavnu konstrukciju igrala veže konstrukcija ljuljačke. koja je sačinjena od drvenih konstruktivnih elemenata te dvije standardne sjedalice. Ukupna vrijednost prijavljenog projekta iznosi 40.925 eura te se očekuje sufinanciranje u iznosu od 70 posto.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa