Učenici 'Ribara' na državnom finalu iz engleskog jezika

0
Dio sudionika natjecanja HIPPO
Dio sudionika natjecanja HIPPO

Trinaestoro učenika OŠ 'Ivo Lola Ribar' je nakon izvrsnih rezultata u izlučnom krugu natjecanja u poznavanju engleskoga jezika 'HIPPO - Engleski bez granica' sudjelovalo na državnom finalu, koje je ujedno i svjetsko polufinale za natjecatelje iz Hrvatske, održanom u petak, 19. travnja.

Domaćin natjecanja na kojem su ostvarili pravo nastupa bila je OŠ 'Ivo Lola Ribar' 15. ožujka, a državno natjecanje – svjetsko polufinale održano je on line. Kandidati su rješavali testove čitanja s razumijevanjem višeg stupnja nego u izlučnom krugu, te pisali esej.

Učenici su bili raspoređeni u tri kategorije, prema godini rođenja. U kategoriji Hippo 1 nastupio je Leotie Gergorić Paunović iz 4. razreda pod mentorstvom Maje Višković, a iz 5. Razreda nastupili su Maks Pajić, Nika Paliska, Sara Zupičić, Maša Lončarić, Jakov Vozila, Mario Cassioli Bugarin i Ema Kovačić pod mentorstvom Katije Tefik – Baćac.

U kategoriji Hippo 2 i pod mentorstvom Marize Hrvatin Mahmutović natjecali su se učenici 6. razreda Marija Baltić, Francesca Luboteni, Gabriel Čehić i Dora Ćakić, a u Hippo 3 natjecala se Gita Golja kojoj je mentorica bila Tijana Kranjac. (R. S.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa