Prvča otvorila Agro Centar u Labinu (foto)

0

U subotu je na Dubrovi otvoren Agro Centar Prvča. Poljoprivredna zadruga Prvča osnovana je 10. svibnja 1990. godine u Novoj Gradiški, a glavna djelatnost bila je uzgoj žitarica i drugih usjeva i nasada. Ideju osnivanja zadruge pokrenuo je ing. Zvonko Potnik upravitelj zadruge s ciljem povećanja kvalitete i kvantitete ratarske proizvodnje te da se omogući kvalitetnije snabdijevanje lokalnog tržišta poljoprivrednim repromaterijalom po povoljnim cijenama.

Od dana osnivanja do danas Prvča je ostvarila značajan rast. Na području kontinentalne Hrvatske djeluje već punih 33 godina, oko 140 stalno zaposlenih i 52 poljoljekarne u 11 županija te su vodeći distributer poljoprivrednog repromaterijala.

Ciljnu skupinu na koju je Prvča orijentirana čine poljoprivredni proizvođači, poljoprivredne zadruge, poljo-ljekarne, vinogradari i voćari, te obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Osim razvijenog maloprodajnog lanca Prvča ima razvijenu i veleprodaju čije je sjedište u Požegi i s čijeg se skladišta snabdijeva velik broj tvrtki, poljoprivrednih ljekarni i poljoprivrednika.

"Hvala svim Labinjanima i Labinjankama, ali i stanovnicima okolnih mjesta koji su nas posjetili, donosili nam darove dobrodošlice i izrekli stotine lijepih želja za uspjehom. Iznenadili smo se velikim brojem vas koji ste došli na otvorenje. Radujemo se daljnoj suradnji s vama. Ekipa iz Slavonije se sretna vraća kući, a našim voditeljima Agro centra u Labinu Karlu Potniku i Borisu Viškoviću želimo puno uspjeha u radu!”, poručili su, među ostalim, na stranicama Prvče povodom otvaranja Agro centra u Labinu. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa