Kako pravilno nositi bebu?

Martina Štifanić: 'Mi, roditelji smo često zaštitnički nastrojeni'

0
Martina Štifanić (foto: Facebook M. Štifanić)
Martina Štifanić (foto: Facebook M. Štifanić)

Tinjanka Martina Štifanić majka je troje djece, što joj je pružilo pregršt iskustva koje danas vrijedno prenosi budućim i sadašnjim majkama. Želite li doznati sve o pravilnom nošenju beba, prednostima i izazovima, imate ju priliku poslušati na radionici koju 26. travnja s početkom u 18 u zgradi policije organizira Pučko otvoreno učilište Labin. 

"Na radionici u Labinu prisutni će se upoznati s pravilnim nošenjem beba u nosiljci ili marami. Cilj nam je približiti tu temu roditeljima koji možda nisu dovoljno upoznati. Bit će riječi o dobrobitima nošenja, i za bebu, i za roditelje. Zatim o pravilima, odnosno sigurnosti i oprezu, vrstama nosiljki, njihovom pravilnom održavanju i sličnom. Bit će govora i o odjeći. Mi roditelji smo često zaštitnički nastrojeni prema bebi, ali ljeti joj može biti pretoplo", kazala nam je Štifanić u telefonskom razgovoru.

Osnovna znanja stekla je odgajajući svoje troje djece, te u školi nošenja Trageschule, što je 2018. godine okrunila certifikatom, koji joj daje službenu 'težinu' kao pravoj osobi za podučavanje pravilnog nošenja djece. Osnovala je i Nosiljkoteku u kojoj se mogu isprobavati i posuđivati nosiljke.

Radionice se u Puli održavaju jednom mjesečno, a na onoj labinskoj sudjelovat će i Bojana Blašković koja će predstaviti djelokrug rada 'doule', odnosno žene koja pruža podršku drugoj ženi prilikom i nakon trudnoće i poroda. Sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje, a dolazak možete najaviti na e-mail obrazovanje@uciliste-labin.hr. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa