Dječja kratka priča

Vita Knapić i Tina Zidarić laureatkinje natječaja Pikun

0

Vita Knapić i Tina Zidarić laureatkinje su 3. natječaja Pikun. Objavljeno je to u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin gdje je 26. travnja održan susret sudionika tog natječaja za dječju kratku priču. U Natječaj su se uključile gotovo sve osnovne škole s Labinštine te je ukupno pristiglo 18 priča. Nakon uvodnih riječi ravnateljice Silvije Fiamengo i izbornice radova, književnice za djecu i mlade Tatjane Pokrajac-Papucci, proglašeni su najbolji autori u dvjema kategorijama te su dodijeljene diplome i vrijedne nagrade, poklon bon u vrijednosti 80 eura u Knjižari Znanje i paketi pomno odabranih knjiga za djecu i mlade.

U kategoriji „Mlađi osnovnoškolci“ prva nagrada za najbolju dječju kratku priču pripala je Viti Knapić, učenici 3. a razreda Osnovne škole Matije Vlačića Labin za priču „Ja i moja slatka prijateljica“ (mentorica učiteljica Sanja Škopac). Drugu nagradu dobila je Stella Malinarić, učenica 4. razreda Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ Labin za priču „Priča jedne olovke“ (mentorica učiteljica Vesna Brenčić), a treću Noel Bolfan, učenik 3. razreda Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ Labin za priču „Sami u kući“ (mentorica učiteljica Tamara Poldrugovac-Franković).

U kategoriji „Stariji osnovnoškolci“ prvu nagradu za najbolju dječju kratku priču osvojila je Tina Zidarić, učenica 7. razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Potpićan za priču „Jedan sasvim (ne)običan dan“ (mentorica profesorica Tihana Franković Načinović). Drugu nagradu dobila je Ilda Softić, učenica 7. razreda Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ Labin za priču „Čarobni dnevnik“ (mentorica profesorica Jasmina Beloč), a treću Eleni Fable, učenica 6. razreda Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Čepić za priču „Robot“ (mentorica profesorica Dijana Franković).

Brojna publika uživala je u nastupu i pričama nagrađenih učenika koji su je na trenutak uveli u svoj unutarnji svijet, otkrivajući svoje misli, interese, maštanja, svoje strahove i želje na način kako to samo djeca umiju, jednostavno a maštovito i snažno o svemu što je njima važno. Gradska knjižnica Labin čestitala je svim autorima te zahvalila izbornici radova, ravnateljima škola, školskim knjižničarkama i roditeljima na još jednoj uspješnoj suradnji.

Posebnu zahvalu Gradska knjižnica uputila je mentorima učenika Jangeli Sušac-Budimir, Jasmini Beloč, Tihani Franković Načinović, Dijani Franković, Sanji Škopac, Vesni Brenčić, Sanji Matanović Rajković, Tamari Poldrugovac-Franković, Romini Miletić i Deanu Nestoroviću na dodatnom angažmanu i podršci.

Sa željom da puno čitaju te i dalje pišu i stvaraju, Gradska knjižnica Labin svim je učenicima i mentorima darovala zahvalnice i godišnje članstvo u Knjižnici. Ovim susretom ujedno je zaokružen program još jedne Noći knjige u Gradskoj knjižnici Labin, objavili su iz te ustanove na društvenim mrežama. (Foto: Facebook GK Labin)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa