NOĆNA MORA MJEŠTANA PLOMINSKOG ZAGORJA

Opasan spoj na državnu cestu kod Vidikovca pred rješenjem

0

„Zaista možemo reći, i to bez zadrške, ovo je velik dan za Općinu Kršan, u koju ponovno stiže velik novac, ovog puta gotovo 800 tisuća eura, ali i velik dan naročito za mještane Plominskog zagorja, ispod Vidikovca'', ponosno je rekao Roman Carić nakon potpisivanja Sporazuma o aktivnostima, reguliranju obveza i sufinanciranju radova izgradnje prilazne ceste sa D66 naselju Načinovići. Sporazum je u ime Hrvatskih cesta potpisao Josip Škorić, predsjednik Uprave.

„Postojeći spoj na državnu cestu D66 kraj motela Vidikovac trenutno je potpuno neadekvatan i opasan za promet, a naročito je otežan promet kamiona za odvoz komunalnog otpada i ostalih većih vozila. Općina svjedoči višegodišnjim apelima, kako mještana tako i svih ostalih korisnika, za izgradnjom adekvatnog prilaza, u cilju izbjegavanja neželjenih ishoda i posljedica, kao i u cilju poboljšanja kvalitete života stanovnika, ali i gostiju na navedenom području“, kazao je načelnik Općine Kršan Roman Carić.

Dodao je kako je 15. ožujka, nakon intenzivnih aktivnosti, dobivena nova građevinska dozvola, te su konačno stečeni uvjeti za reguliranje obveza i sufinanciranju radova izgradnje prilazne ceste sa D66 naselju Načinovići. Sporazumu su prethodili uspješni kontakti i komunikacija s čelnim osobama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i društva Hrvatske ceste. Namjena planirane ceste dužine 390 metara je prometno povezivanje naselja Načinovići s državnom cestom D66. Riječ je o građevini komunalne infrastrukture, javnoj cesta za odvijanje dvosmjernog prometa standardnih kategorija cestovnih vozila i pješačkog prometa, sa sustavom oborinske odvodnje.

„Procijenjeni troškovi izvođenja iznose 750.000 eura s PDV-om. Općina Kršan se, između ostalog, obavezala riješiti imovinsko pravne odnose i ishoditi građevinsku dozvolu, dok se Hrvatske ceste obavezuju u potpunosti financirati troškove izgradnje u iznosu od 750.000 eura, kao i podmiriti troškove kompletnog stručnog nadzora u iznosu od 35.000, odnosno financirati navedeni projekt s ukupno 785 tisuća eura“, naglasio je Carić. Sada slijedi postupak javne nabave, odabir ponuđača i potpis ugovora, a početak radova očekuje se u rujnu.

Carić je istaknuo odličnu suradnju i komunikaciju s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, ministrom Olegom Butkovićem, s predsjednikom uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem, a velike zahvale uputio je i Silvani Sorić, rukovoditeljici Poslovne jedinice Hrvatskih cesta Rijeka, Ivanu Davidoviću, voditelju Tehničke ispostave Hrvatskih cesta Pula, te Upravnom odjelu za prostorno uređenje i gradnju, Odsjek za prostorno uređenje i gradnju Labin. (E.M.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa