Tajči nam je otkrila dugo čuvanu tajnu:

‘Umjesto mene, ‘90. je trebao pobijediti Massimo. Plakala sam...‘

0
Tatjana Matejaš Tajči (foto: Jutarnji list)
Tatjana Matejaš Tajči (foto: Jutarnji list)

Meni je prekrasno vidjeti koliku ogromnu podršku ima Baby Lasagna. Divno je kako je jedna pjesma ujedinila tolike ljude, kako svi navijaju da naš Baby Lasagna ostvari najbolji mogući rezultat i ponovno dovede Eurosong u Zagreb, kaže Tatjana Cameron Tajči koja je u Malmö, grad u kojem se ovoga tjedna održava 68. Eurosong, doputovala u ponedjeljak popodne, piše Klara Rožman za Jutarnji list.

Jedna od najvećih glazbenih zvijezda u nas u utorak je u pratnji Ante Gele održala nastup u Euro clubu koji se nalazi u središtu grada, a u publici su bili obožavatelji Eurosonga koji itekako pamte eurovizijski nastup naše pjevačice iz 1990. godine. "Hajde da ludujemo" nije evergreen samo u Hrvatskoj, na pjesmu Zrinka Tutića koju je Tajči u maloj narančastoj haljini izvela na Eurosongu u Zagrebu jednako poput nas reagiraju i Skandinavci.

- Tajči, jesi li to ti? Genijalno izgledaš! Pa nisi se uopće promijenila - oduševljeno je uskliknuo stanovnik Malmöa kad je u holu Euro cluba ugledao našu zvijezdu koja je tu došla na radni dogovor.

- Hajde da ludujemo - uzviknuo je njegov prijatelj koji je bez greške potom otpjevao hit iz devedesetih, a u refrenu mu se pridružila i sama Tajči.

Potom je krenuo neplanirani tulum, koji su predvodili Tajči i Gelo, a s njima su pjevali Danci, Šveđani i Norvežani. Na repertoaru su bili hitovi sa Sanrema, ABBA-in "Waterloo", ali i "Dvije zvjezdice" te, jasno, "Rim Tim Tagi Dim" Baby Lasagne. Koreografiju za tu hrvatsku pjesmu predstavnicu, javili smo Baby Lasagni, znaju svi, na čelu sa sjajno raspoloženom Tajči.

- Super mi ide, je l‘ da - smije se Tajči i nastavlja:

- Ja sam svoju koreografiju za ‘Hajde da ludujemo‘ prije tri i pol desetljeća isto brzo i lako svladala - kaže Tajči koja je uoči "svog" Eurosonga, priznaje, mogla samo sanjati o potpori koju danas uživa Baby Lasagna.

- Pamtim kao danas tu promociju prvih pjesama s mog albuma na koju su, dan uoči Jugovizije na kojoj sam pobijedila u Zadru i nakon koje sam otišla na Eurosong, došli samo ljudi iz Jugotona, a u dvorani su uz njih i mene bili još moj skladatelj Zrinko Tutić, menadžer Edvin Softić, konobari i Livio. Livio, sjećaš li se toga? - pita Tajči našeg fotografa koji je desetljećima fotografski prati, od trenutaka dok je kao tinejdžerica sa zagrebačkih Srednjaka tek kročila na scenu, do njezinih najvećih zvjezdano slavnih trenutaka koji joj nikad nisu "udarili" o glavu. Jer Tajči je velika zvijezda, ali bez zvjezdanih hirova. Draga, jednostavna, pristojna, nadasve profesionalna i baš zgodna u novom ciklama kompletu dizajnera Ivana Friščića.

- Volim boje. Na Jugoviziji sam, sjećate se, nastupala u narančastoj haljini, na Eurosongu sam bila u lila haljinici, a sad sam opet u bojama - smije se Tajči koju pitamo koje su joj prve asocijacije na njezin nastup na Eurosongu.

- Klizav pod, velika trema i odgovornost da opravdam očekivanja, moja divna Višnja Trusić koja me šminkala za nastup... - nabraja pjevačica koja je na Eurosongu bila sedma.

- Sedam je moj sretni broj. Ja sam rođena 1. 7. u sedam sati ujutro pa je logično da sam na Eurosongu bila sedma - smije se Tajči, koja se na Eurosongu našla, povjerava, sasvim neplanirano.

- Nekako se ‘znalo‘ da na toj Jugoviziji, preteči naše današnje Dore, moraju pobijediti ili Massimo ili Boris Novković. Massimo je čak na tom natjecanju pjevao na melodiju mog kasnijeg hita ‘Dvije zvjezdice‘, s tim da su stihovi za njega bili izmijenjeni, a pjesma koju je on izveo zvala se, mislim, ‘Pjesma za tebe‘. On je to tako emotivno izveo, ja sam plakala od ganuća dok sam ga slušala... Nitko te moje suze nije zabilježio jer na mene nitko tada nije obraćao pažnju, pošto sam bila ‘ona mala‘ koja je na Jugoviziju upala tek da se popuni mjesto. Nitko me, dakle, nije doživljavao, u mene su vjerovale samo moja mama, sestra i Danijela Car koja je po materijal za moju narančastu haljinu išla čak u Beč. Kako sam onda na kraju uspjela pobijediti? Tako što sam se sjetila zbog čega se ja zapravo bavim pjevanjem od svoje četvrte godine. Samoj sebi sam rekla: ‘Ti si ovdje da ispričaš priču kroz svoju pjesmu i da nekom uljepšaš dan‘. Toga se gesla držim i danas, a čini mi se da slično misli i naš Baby Lasagna. Nas dvoje dosad se nismo imali prilike upoznati, ali, koliko vidim iz medija, dečko je skroman, normalan, pozitivan, a to je u ovom našem pozivu najvažnije. Za mene je on već samim time pravi pobjednik Eurosonga - govori Tajči koja se nakon nastupa u Švedskoj sredinom tjedna vraća u Hrvatsku, gdje ostaje do konca svibnja.

- U Zagrebu ću održati nekoliko nastupa, a boravak u Hrvatskoj iskoristit ću i da posjetim prijatelje. Možda se koji dan zaletim na izlet u Zagorje ili do Jadrana, ali mislim da ću prvenstveno uživati u društvu moje mame Štefice i njezinim poznatim specijalitetima: domaćoj juhici, pohanom piceku i štruklima - smije se Tajči, koja se potom vraća u Ameriku gdje kreće u nove poslovne pothvate.

- Paralelno radim na više strana. Pišem neke svoje nove pjesme, spremam se za važan coach spit koji trebam položiti za koji mjesec i nakon kojeg ću steći još jedan certifikat za posao koji volim jednako kao glazbu, a ta dva posla slična su i po tome jer oba pomažu ljudima, uče ih da misle pozitivno, da shvate da smo svi mi jaki u sebi, da imamo tu snagu koju ponekad blokiramo raznim barijerama kojima priječimo da se napunimo energijom koja će nas pokretati i vratiti nam osmijeh na lice.

Osim toga, radim i na svojoj novoj knjizi. O čemu se radi u toj knjizi? Bit će to moja životna priča, u knjizi ću opisati neka iskustva i događaje koji su me formirali kroz život i bili važni za mene. Hoće li u knjizi biti više tužnog i potresnog ili ću prednost dati sretnim zbivanjima? Ma sve će prštati od pozitive, jer sam kroz život naučila da i neke naoko teške stvari mogu u konačnici rezultirati ljepotom. Kako će se knjiga zvati? Joj, to me svi pitaju, a ja nemam odgovor. Možda bismo mogli putem Jutarnjeg lista raspisati natječaj za ime knjige, što mislite? - u šali govori Tajči, koja će i dio ljeta provesti u Hrvatskoj.

- Gelo i ja planiramo nekoliko koncerata, što u Zagrebu, što u Rijeci. Veselim se unaprijed tim nastupima, meni je svaki koncert jedna ogromna radost. Tako sam osjećala kada sam prvi put stupila na scenu, tako mi je i danas - rekla je Tajči za Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa