Eko-akcija

Stipendisti čistili Šviće, na redu su Bolobonski puči (foto)

0

Prošle je subote, 4. svibnja održana prva ekološka akcija čišćenja divljeg odlagališta otpada u blizini mjesta Švići, objavili su iz Općine Pićan na društvenim mrežama.

Akciji se odazvalo čak 13 mještana iz različitih dijelova Pićanštine, ponajviše stipendista, što je doista vrlo pohvalno i veseli da su mnogi mladi zainteresirani za brigu o okolišu. Nažalost, nepoznati su počinitelji prije održavanja akcije spalili sav otpad te je to dodatno otežalo čišćenje, a da niti ne spominjemo opasnost paljenja otpada na otvorenom prostoru, kao i ugrožavanje okoliša zbog paljenja štetnih materijala kao što je plastika, poručili su iz Općine.

Sljedeća akcija će se održati na izletištu Bolobonski puči, kada će se poraditi na uređenju te prirodne znamenitosti, i to dana 18. svibnja. Okupljanje je planirano u mjestu Vodogradnja na autobusnom stajalištu u 8 sati. Za sudjelovanje u eko-akciji potrebno je obući radnu odjeću i obuću, a zaštitnu opremu – rukavice dobiti će svaki sudionik. Nakon dobivanja kratkih uputa svi zajedno otići će na lokaciju. Koordinator akcije je Igor Lukež. (Foto: Facebook Općina Pićan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa