Vijeća mjesnih odbora

Počinje zaprimanje listi za mjesne izbore u Labinu

0
Grad Labin
Grad Labin

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Labina za provedbu izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Labina obavještava građane  daće na temelju Odluke Gradskog vijeća o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Labina  9. lipnja biti održani izbori za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Labina i to Mjesnog odbora Labin Donji, Labin Kature, Labin Gornji, Kapelica, Vinež, Rabac i Ripenda.

Prema članku 15. navedene Odluke prijedlozi lista moraju biti dostavljeni Gradskom izbornom povjerenstvu u roku od 14 dana od dana stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora. S obzirom na to da je Odluka Gradskog vijeća o raspisivanju izbora objavljena u „Službenim novinama Grada Labina“  3. svibnja te s obzirom na to da je ista stupila na snagu 4. svibnja, prijedlozi lista zaprimaju se zaključno s 18. svibnja  do 24 sata.

Naziv liste navodi se punim imenom političke stranke, odnosno dviju ili više političkih stranaka, a ako su političke stranke registrirale skraćeni naziv stranke odnosno stranaka, u nazivu će se koristiti i kratice. Ako su listu predložili birači, njezin naziv je "Kandidacijska lista grupe birača Mjesnog odbora (naziv odbora)".

U svrhu zaprimanja prijedloga lista za navedene izbore Gradsko izborno povjerenstvo dežurat će (radi preuzimanja prijedloga lista kandidata za izbor članova vijeća mjesnih odbora i ovjere Očitovanja kandidata o prihvaćanju kandidature za člana) u prostorijama Gradske uprave Grada Labina (sala za sastanke – "Mala vijećnica", I. kat desno), i to:

- 16. svibnja 2024. (četvrtak) od 16 do 20 sati
- 17. svibnja 2024. (petak) od 16 do 20 sati
- 18. svibnja 2024. (subota) od 16 do 24 sata.

Obrasci za kandidiranje u vijeće mjesnih odbora na području Grada Labina mogu se podići u pisarnici zgrade Gradske uprave Grada Labina i na službenim stranicama Grada Labina (www.labin.hr).

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Labina je na oglasnoj ploči Grada Labina i službenim stranicama Grada Labina (www.labin.hr) objavilo Obvezatne upute o redoslijedu izbornih radnji i tijeku rokova te ostale obvezatne upute kao i propisane obrasce.   

Zainteresirani dokumentaciju možete preuzeti OVDJE.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa