Ove subote u 9 sati

Šetnja Stazom skrivenih čari u Rapcu

0

Turistička zajednica Grada Labina poziva vas u subotu, 18.05., na šetnju Stazom skrivenih čari u Rapcu, kroz koju će vas na drugačiji način, kroz priče i razne zanimljivosti, provesti vodičkinja Kristina Načinović Jakovčić.

Okupljanje je u Maslinici, na parkiralištu preko puta recepcije kampa Oliva od 8.30 do 9.00 sati. Početak šetnje je u 9.00 sati. V

aša avantura započinje u uvali Maslinica, koja se nekad zvala Tihina. Uz more dolazi se do rabačke Rive i prolazi poluotokom Sv. Andrija, na kojem se nalazi istoimena crkvica iz 15. st., najstarije graditeljsko nasljeđe u Rapcu. Doznajte više o Teleferici, o skulpturi „Perle“, koja se nalazi na stijeni ispod crkvice i o skulpturi „Kupačica“, te uživajte u prekrasnom pogledu na more i obližnji otok Cres. Staza vodi sve do prekrasne uvale Prižnja, odakle se dalje kreće prema Prohaski, jednom od najljepših dijelova Rapca. Ime je dobio po obitelji riječkoga trgovca Prohaske, podrijetlom iz Češke, a na tom je mjestu nekada  bio njihov ljetnikovac.

Nakon Prohaske slijedi povratak u Maslinicu. Maslinica Hotel & Resort, privlačan je hotelski kompleks koji čine tri hotela s 4 zvjezdice i jedan kamp s 3 zvjezdice. Smješten je tik do mora, u predivnoj Rabačkoj uvali. Na raspolaganju su četiri vanjska i dva unutarnja bazena, moderan Olive Garden Spa & Wellness centar i odlični restorani uz more, okruženi bujnom i netaknutom prirodom.

INFO:

Kraj šetnje predviđen je oko 13 sati
Dužina staze je oko 8 km (Maslinica - Riva Rabac – Sv. Andrija - Uvala Prižnja - Prohaska – Riva Rabac - Maslinica)
Težina staze: lagana

Staza je pogodna za sve koji nemaju problema s hodanjem ili zdravljem, te za djecu kojoj nije problem držati korak s odraslima. Obujte cipele ili tenisice za hodanje. Slojevita odjeća. Preporučamo uzeti vodu i  štapove za hodanje.

Ručak u LUNGOMARE MASLINICA RESTAURANT & PIZZERIA

Linguine s plodovima mora  15,00 €  
Pljukanci s kobasicom i šparogama  14,90 €

Odabir menija i plaćanje prilikom dolaska u restoran.

Rok za prijavu: četvrtak, 16.05.2024. do 14:00 sati,  ispunjavanjem upitnika OVDJE. Sudjelovanje je besplatno.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa