110 studenata u tvornici

Studenti iz Zagreba i Švedske posjetili tvornicu Rockwool u Pićnu

0
Studenti u Rockwoolu
Studenti u Rockwoolu

U sklopu projekta Rockwool i studenti odnosno suradnje akademske zajednice i industrije, 90 studenata Građevinskog fakulteta i Strojarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i članova udruge eSTUDENT kao i 20 studenata iz Jönköping University iz Švedske bili su na edukativnom putovanju u Rockwoolovoj tvornici u Pićnu. Ovaj posjet označava doprinos u premošćivanju jaza između teorijskog znanja i praktične primjene.

Ovaj projekt Rockwool provodi svake godine od 2011. godine, s izuzećem 2020. zbog poznatih okolnosti epidemije.

 

"Za nas je ovaj posjet bio je više od pukog izleta. Bilo je to vrlo interesantno iskustvo koje nam je proširilo horizonte jer smo svjedočili razmjerima industrijskih operacija i njihov utjecaj na gospodarstvo, graditeljstvo i društvo u cjelini. Znatiželja je pokretačka snaga inovacije. Imali smo puno pitanja tijekom susreta sa stručnjacima iz tvornice na koja su nam oni rado odgovarali", dojmovi su studenata i profesora.

"Suradnja naše udruge eSTUDENT s tvrtkom Rockwool potvrđuje našu misiju povezivan"Za nas je ovaj posjet bio je više od pukog izleta. Bilo je to vrlo interesantno iskustvo koje nam je proširilo horizonte jer smo svjedočili razmjerima industrijskih operacija i njihov utjecaj na gospodarstvo, graditeljstvo i društvo u cjelini. Znatiželja je pokretačka snaga inovacije. Imali smo puno pitanja tijekom susreta sa stručnjacima iz tvornice na koja su nam oni rado odgovaralja akademske zajednice i industrije. Ovakvi susreti imaju ključnu ulogu u stvaranju platformi za razmjenu znanja i praktičnih iskustava učenja. Zahvalni smo tvrtki ROCKWOOL što nas je ugostila i pružila mogućnost širenja sfera i networkinga što je zasigurno najbolji primjer dobre prakse rada sa studentima", rekao je Filip Begović, predsjednik udruge eSTUDENT

"Zahvaljujem profesorima s Građevinskog fakulteta i FSB kao i vodstvu eSTUDENT na odličnoj suradnji. Svi mi imamo zajedničku viziju i kao nastavnici, studenti i lideri u industriji a to je stvoriti simbiotski odnos koji koristi svima uključenima. Povezivanjem teorija u učionici s aplikacijama u stvarnom svijetu osnažujemo sljedeću generaciju inženjera i inovatora.", rekla je Anđelka Toto Ormuž, voditeljica korporativnih poslova Rockwool  Adriatica

"Rockwool je globalni lider u održivoj izolaciji od kamene vune. Upravo zbog naše predanosti ekološkoj odgovornosti, razvoju inovacija i doprinosu zelenijoj budućnosti, ovakvi susreti su nam izuzetno bitni jer ih vidimo kao inspiraciju i početak novih suradnja", kazao je Aleks Fonović, direktor tvornice kamene vune. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija