Do jeseni novi stadion na Vinežu postaje pravi sportski centar!

0

Nedavno potpisani ugovor o gradnji pratećih objekata na nogometnom stadionu s umjetnom travom u naselju Vinež polako poprima svoje konture. Naime, kako je i najavljeno radovi su započeti odmah po provedenoj javnoj nabavi i potpisanom ugovoru, a završetak je planiran do 15. listopada. Ovom investicijom zaokružuje se cjelina te Vinež dobiva potpuno novi sportski centar najviše razine.

Da podsjetimo, nakon završetka radova na izgradnji samog stadiona s umjetnom travom, pokrenuta je javna nabava za drugu fazu projekta koji je sad i u realizaciji, a uključuje izgradnju pratećeg objekta i tribine igrališta.

Gradi se građevina koja se nalazi na južnoj strani nogometnog igrališta, odnosno pomoćni objekt nogometnog igrališta za smještaj potrebnih prostorija sa infrastrukturnim priključcima (vodovodna mreža, sanitarna kanalizacija, oborinska odvodnja, elektroenergetski priključak).

U prizemlju građevine nalazit će se glavni ulaz putem kojeg se pristupa pratećim prostorijama igrališta, a to su: dva spremišta, četiri svlačionice za igrače s pripadajućim sanitarijama, ured za delegate, ambulanta, svlačionica za suce, odvojene sanitarije za goste (muški, ženski wc i wc-a za osobe smanjene pokretljivosti).

Uz teren, kao dio građevine, planirana je izgradnja tribina sa 132 sjedećih mjesta, a pristup je omogućen stubištem s obje strane građevine uz postavljanje rampe za pristup osoba smanjene pokretljivosti. Ugovor ove faze vrijedan je ukupno 755.105,67 eura bez PDV-a, a putem Ministarstva turizma i sporta za ovu je namjenu osigurano bespovratnih 159.200 eura.

Podsjetimo i kako je prva faza radova koja je uključivala gradnju samog stadiona, umjetnu travu i postavu reflektora zgotovljena je te je na svečanom otvorenju prisustvovao i  Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza koji je projekt podržao financiranjem postavljanja umjetne trave najviše kvalitete vrijedne ukupno oko 400 tisuća eura. Prva, gore spomenuta faza radova koja je uključivala i umjetnu travu, gradnju stadiona te reflektore ukupne je vrijednosti oko milijun eura.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija