Dom za starije osobe Labin

Novi Dom preuzeo većinu socijalnih usluga Centra +65

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Zadovoljstvu što je dugo priželjkivani i pred nekoliko mjeseci konačno dočekan Dom za starije Labin popunjen već u prvom krugu, pridodano je i ono nedavno, kada je krenuo u funkciju još jedan važan segment uz onaj smještajni - dnevni centar kapaciteta 20 korisnika. Mjesto je to gdje će starije osobe koje noće u svojim kućama, moći provoditi veći dio dana, uz osiguran obrok, nadzor i razne organizirane aktivnosti uz stručno osoblje - te prije svega u dobrom društvu pripadnika svoje generacije.

Kao najnovija ustanova socijalne skrbi, specijalizirana za brigu o starijim i nemoćnim osobama, labinski dom za starije početkom ovoga mjeseca preuzeo je većinu socijalnih usluga projekta "Centar +65" koji su pred više od desetljeća oformili Grad Labin i udruga Labin zdravi grad. Ovaj "transfer" svakako stavlja brojne socijalne usluge namijenjene starijim osobama ili onima koji zahtijevaju posebnu brigu i skrb na višu razinu. 

Tako je Dom za starije Labin od početka svibnja ustanova koja pruža usluge organiziranja prehrane, što uključuje pripremu i dostavu gotovih obroka u kuću, nabavu živežnih namirnica, nabavu lijekova i drugih medicinskih potrepština. Ove usluge za sve vanjske korisnike dostupne su uz nadoplatu, prema cjeniku dostupnom na internet stranicama doma, a kao i do sada besplatne su za korisnike socijalnog programa Grada Labina s važećim izdanim rješenjem o pravu na subvenciju, priopćeno je iz Grada Labina.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija