Izbori u Gradu Labinu

IDS pobijedio u svim mjesnim odborima, oglasili se Glavičić i Filipović

2
Kandidati IDS-a na izborima za mjesne odbore
Kandidati IDS-a na izborima za mjesne odbore

Prema neslužbenim rezultatima izbora za mjesne odbore grada Labina, lista IDS-a ima većinu u svih sedam mjesnih odbora. Ukoliko ne dođe do promjena, ukupno je ta stranka osvojila 27 mandata, SDP 11 a HDZ jedan.

Na ovom izborima snage su odmjeravali IDS i SDP u svim mjesnim odborima, a u dva od sedam pridružio im se HDZ.

 

SDP je najbolje prošao na Katurama gdje je osvojio 3 mandata, a IDS četiri. Za IDS tako ulaze Tijana Kocijel, Mauricio Milevoj, Aida Murtić Hodžić i Miroslav Ivanošić a SDP Željko Ernečić, Gracijela Milevoj i Ešef Kopić. U Labinu Gornjem, IDS predstavljaju Dajana Milevoj, Piero Glavičić, Velda Brezac i Đani Bubić, a SDP Edi Kodrin. HDZ nije osvojio mandat.

Vijeće mjesnog odbora Kapelica činit će s liste IDS-a Vesna Šumberac, Oreste Franković, Ivan Kiršić i Karla Gobo a SDP-a Goran Tenčić. U Mjesnom odboru Vinež IDS će predstavljati Dorijan Brubnjak, Karmen Zalihić Kokot, Esad Spahić i Alessandro Klapčić a SDP Šime Martinović, Ripendi IDS Alis Kovačec Martinović, Doris Živić Juričići Daniela Roguljić Novak a SDP Alen Paliska i Vilim Corva.

U MO-u Labin Donji IDS predstavljaju Alen Vozila, Dean Nestorović, Sakib Trumić i Maria Kadoić Balaško, SDP Ifet Bešić i Nevenka Belušić a HDZ Nenad Boršić.

Đoni Batičić, Biserka Griparić, Elizabeta Derosi i Nicol Načinović ušli su u VIjeće MO-a Rabac s liste IDS, a u ime SDP-a tu je Daniela Urlić

„Liste IDS-a Labin s partnerima, Istarskom strankom umirovljenika, Hrvatskom strankom umirovljenika i nacionalnim manjinama pobijedile su u svih sedam mjesnih odbora na današnjim Izborima za vijeća mjesnih odbora Grada Labina, i time smo ponovno dobili povjerenje Labinjanki i Labinjana. Građani vjeruju u naš program i projekte i zato nastavljamo razvijati Labin i svaki naš mjesni odbor“, poručio je tim povodom potpredsjednik IDS-a i gradonačelnik Labina Valter Glavičić.

Potpredsjednica IDS-a Labin i zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada zahvalila je svim biračima koji su danas, uz europarlamentarne izbore, dali svoj glas i za članove vijeća mjesnih odbora i time pokazali kako im je bitno participirati u izborima na svim razinama. - Ispunili smo cilj osvojivši 70% vijećničkih mjesta i još jednom dokazali da građani imaju povjerenja u ono što i kako radimo. Slijedi nam nastavak uspješnog rada s vijećima mjesnih odbora u provođenju predizbornih programa“, poručila je Mohorović Čekada. 

Izjavu medijima dala je i Katarina Filipović, predsjednica SDP-a Labina.

"Prvo bih se htjela zahvaliti svima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su nam dali podršku. Čestitke EU parlamentarcima Biljani Borzan, Toninu Piculi, Fredu Matiću i Romani Jerković iz redova SDP-a, ali i svima ostalima. Posebno mi je drago što su osobe koje su nas posjetile u Labinu, odnosno Tonino Picula i Romana Jerković pobijedili preferencijalnim glasovima, što je znak da su građani prepoznali njihovu kvalitetu europarlamentaraca. Čestitke i svim članovima izabranim za mjesne odbore u Labinu. Naročito sam ponosna na 11 članova sa liste SDP-a,  što je duplo više nego na prošlim izborima. SDP  je po prvi puta imao liste u svim mjesnim odborima i ponosna sam što su u svima osvojili mandat i ostvarili veliki napredak. U dva mjesna odbora falilo nam je par glasova da osvojimo mandat više, a u Ripendi je falilo samo 6 glasova za pobjedu", rekla je Filipović.

"Vidljivo je da je SDP Labin na čijem sam čelu tek godinu dana organizacija koja je u rastu i da su građani prepoznali  naš trud, rad i predanost  kojim ćemo nastaviti oplemenjivati naš grad. Od srca sam zahvalna svima na potpori. Svima članovima mjesnih odbora želim uspješan rad za dobrobit našeg grada", izjavila je Katarina Filipović, predsjednica SDP-a Labina. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija