U posjeti Labinštini

Našički planinari osjetili snagu i ljepotu ovdašnje bure

0
Foto: TV Našice
Foto: TV Našice

Članovi Planinarskog društva Krndija Našice protekli su vikend, od 21. do 23. lipnja, proveli na višednevnom izletu u Labinu. Ovaj srednjovjekovni gradić smješten u istočnom dijelu Istre, zajedno s gostoljubivim domaćinima, pružio je članovima društva nezaboravan spoj planinarenja i mora, ispunivši time sve želje svakog pravog planinara, piše Siniša Kulišić za TV Našice s kojeg prenosimo članak u nastavku.

Petak kasno navečer članovi PD Krndija stigli su do Planinarske kuće Skitača, koja se nalazi na nadmorskoj visini od 425 metara. Ovdje su se smjestili i pripremili za aktivnosti koje su ih očekivale narednih dana.

Subota je započela planinarenjem za jednu grupu pod vodstvom vodiča Marjana. Planinarska staza duga 12 kilometara krenula je od Ville Calussovo prema vrhu Munac, s prekrasnim pogledom na termoelektranu Plomin i Plominski zaljev. Put ih je dalje vodio prema vrhovima Standar i Mali Kosi, a završio je spuštanjem do Rabca i plaže Golubijera. Dok su jedni uživali u planinarenju, drugi su se odlučili za odmor na moru i suncu, a neki su posjetili stari rudnik, istražujući povijest i tradiciju tog područja.

Nedjelja je bila rezervirana za posjet izvoru sv. Lucije, gdje su članovi društva imali priliku čuti priče i legende vezane uz ovaj izvor. Prema jednoj od njih, izvor ima moć liječenja problema s vidom. Nakon posjeta izvoru, planinari su se uputili prema Velikom kalu, gdje su osjetili snagu bure koja ih je prisilila na sklanjanje. Prije povratka u Našice, članovi su turistički obišli Labin, oprostili se sa svojim domaćinima i krenuli put Slavonije, objavio je TV Našice gdje pogledajte fotografije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa