NK RAŠA 1938

Nino Kos: Borba za prvo mjesto najveći je motiv

06.07.2024 - 14:37
Nino Kos, novi je trener Raše 1938
Nino Kos, novi je trener Raše 1938

Nogometaši Raše 1938 nakon osvojenog drugog mjesta u Trećoj ŽNLI jug dovođenjem iskusnog trenera Nina Kosa potvrdili su svoje ambicije za osvajanje naslova prvaka i plasman u viši rang u predstojećoj sezoni.

Nakon odluke prvaka Cementa da će u idućoj sezoni igrati u Drugoj ŽNLI, Rašani koji su se lani još bolje ekipirali u Upravi na čijem je čelu predsjednik Dalibor Gužvić, ali i na terenu u novoj sezoni žele napraviti iskorak.

Nino Kos, trener je koji je s Rovinjem iz Četvrte ušao u Treću HNL Zapad, a potom je ove sezone s istom momčadi osvojio drugo mjesto. Trener iz višeg ranga jasna je poruka svim konkurentima.

- Bit će to novi izazov za mene. Motiv mi je borba za prvo mjesto i to je puno važnije od lige u kojoj se Raša 1938 nalazi. Nisam imao ponuda iz ovog ranga natjecanja, a nisam htio u omladinski pogon. Raša 1938 ima ambicije, želi napredovati u viši rang i zato sam prihvatio njihovu ponudu. Osim toga, Raša je klub s najvećom tradicijom, a igra u najnižem rangu što ne zaslužuje. Uprava je iskazala ambicije, tamo su neki dečki koje poznam i koje sam trenirao te mi je drago da mogu biti dio tog projekta, pojasnio je svoju odluku trener Nino Kos.

Iako Kos nije pratio taj rang natjecanja i ne pozna momčad koju će voditi, vremena ima sasvim dovoljno. Uprava Raše 1938 reagirat će u slučaju potrebnih pojačanja, a prijelazno rok je dovoljno dug da se popune praznine u slučaju da ih ima. No, igra i rezultati iz drugog dijela sezone pokazali su da su Rašani itekako kvalitetna momčad.

- Planiram pet ili šest tjedana priprema, a startat ćemo u kolovozu, ovisno o datumu početka prvenstva. Raša 1938 je sada došla na korak osvajanja naslova, a ove sezone će liga biti jača i bit će ju teže osvojiti. No, vjerujem da ćemo se uz normalan rad i pojačanja boriti za prvo mjesto i da će to biti uspješno, zaključio je Nino Kos. (Tekst: Valentina Prokić)

Tweet

Posljednje novosti