U četvrtak dođite na okrugli stol

'Kult sv. Justa – od simbolike do zaštitnika grada'

0
Zvonik Sv. Justa (Foto. Mateo Gobo)
Zvonik Sv. Justa (Foto. Mateo Gobo)

Narodni muzej Labin pri Pučkom otvorenom učilištu Labin i Talijanska unija - Zajednica Talijana Giuseppina Martinuzzi Labin u četvrtak, 11. srpnja, organiziraju okrugli stol s temom „Kult sv. Justa – od simbolike do zaštitnika grada“. Okrugli stol održat će se u prostorijama Narodnog muzeja Labin s početkom u 18.30 sati.

Okrugli stol „Kult sv. Justa – od simbolike do zaštitnika grada“ na temu sv. Justa i prisustva njegovog svetačkog kulta u Labinu organizira se povodom 400. obljetnice početka gradnje labinskog zvonika tituliranog gradskom zaštitniku sv. Justu te se organizira kao popratni program izložbe istog naziva otvorene u prosincu 2023. godine u izložbenim prostorijama Narodnog muzeja Labin, a cilj mu je okupiti istraživače, znanstvenike i stručnjake koji su se u svom djelovanju bavili različitim aspektima spomenute teme (arheologija, povijest, povijest umjetnosti, itd.).

Ovim skupom nastojat će se interdisciplinarnim pristupom osvijetliti postojeće i nove spoznaje o prisustvu kulta sv. Justa u kontekstu labinskog i šireg istarskog podneblja, sagledavanjem vezanih primjera iz srodnih i primjenjivih područja. Sudionici okruglog stola su viši konzervator-restaurator Toni Šaina, Franco Stener iz Muggije te magistra povijesti umjetnosti Stephanie Peršić, i profesorica povijesti i dipl. arhivistica Olja Višković, kustosice Gradske galerije i Narodnog muzeja Labin.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa