U petak, 19. srpnja u 21 sat

Dođite na 'Jazz va brojdi' u Vinogradima San Martino!

10.07.2024 - 13:26
Iva Gortan
Iva Gortan

„Jazz va brojdi“, spoj jazza, vinograda i vina koji je prošle godine prvi put održan u Vinogradima San Martino kod Sv. Martina i svih ugodno iznenadio, ove godine dobiva nastavak: inicijator Robert Mikuljan dovodio trio kojega uz njega na trubi i krilnici čine Aldo Foško na klavijaturama i Rajko Ergić na bubnjevima, a pridružit će im se mlada pazinska pjevačica Iva Gortan.    

Koncert ja zakazan za, petak, 19. srpnja u 21 sat. Posjetitelji će moći degustirati vrhunska vina lokalnih vinara San Martino, Fuhtar, Kos i Prskalo.

Iva Gortan, pjevačica i psihologinja iz Pazina zainteresirala je javnost 2015. godine nakon pojave u tv showu 'The Voice'. Otada razvija svoj glazbeni izričaj nastupanjem u antologijskom showu 'A strana' , kroz suradnju sa renomiranim akterima domaće glazbene scene i djelovanjem u nekoliko glazbenih sastava istovremeno u pop i jazz maniri.

Rober Mikuljan

Robert Mikuljan je trubač, krilničar, skladatelj i pedagog. Magistrirao je jazz 2017. godine na jazz odjelu Glazbene akademije „Giuseppe Tartini“ u Trstu u klasi prof. Klausa Gesinga. Glazbom se bavi i aktivno nastupa više od 20 godina. Godine 2008. pridružuje se Big Bandu Pula, a članom JazzIstra orkestra postaje 2014. godine. Kao skladatelj i solist predstavlja se 2017. godine u sklopu projekta „Nove skladbe za Jazz orkestar HRT-a“ skladbom „Crne ruki“. Iste godine postaje članom Porto etno orkestra koji 2018. godine nastupa na Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe u Strasbourgu s ciljem očuvanja tradicionalne hrvatske glazbe u suvremenim jazz aranžmanima. Surađuje s mnogim renomiranim hrvatskim i inozemnim jazz glazbenicima u sklopu različitih projekata i samostalnih koncerata.

Dobitnik je Nagrade Status 2019. i 2022. u kategoriji jazz truba koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja.

Voditelj je i dirigent Gradskog orkestra Labin te umjetnički voditelj Labin Jazz Festivala.

Tweet

Posljednje novosti