Potpisan ugovor

Projektirali su Gradsku knjižnicu, a sad će i Veliko kupatilo

1
Na potpisivanju govora u Labinu
Na potpisivanju govora u Labinu

Kreće projektiranje Velikog kupatila; ugovor je potpisan sa Zajednicom ponuditelja koju čine zagrebačke tvrtke Skroz, Public design i Organizirano oblikovanje. Ukupna cijena usluga obuhvaćenih Ugovorom iznosi 162 tisuće eura bez PDV-a.

On uključuje izradu geodetskih podloga, varijantnih idejnih rješenja, glavnog projekta te ostale dokumentacije potrebne za prijavu projekta na ograničeni poziv „Razvoj poduzetničke infrastrukture na području Labinštine“. Projektom predložena adaptacija i prenamjena prostora velikog kupatila mora maksimalno poštivati memoriju prostora kroz liniju kretanja rudara/korisnika ne narušavajući postojeći arhitektonski integritet građevine, odnosno sa daljnjom pripremom i izradom projektne dokumentacije za obnovu velikog kupatila.

Glavni projekt će dati rješenje rekonstrukcije i prenamjene Velikog kupatila i garderobe, sa kemijskim laboratorijem i elektroradionom u novu namjenu: HUB kreativne i IKT industrije, koja bi morala sadržavati funkcionalno-prostorne jedinice nužne za privođenje takvoj namjeni.

Osnovni cilj je kvalitetno oblikovno, funkcionalno i ekonomično rješenje prenamjene, kojim će se zadani sadržaji objediniti unutar postojećeg arhitektonskog okvira i doprinijeti jačanju poduzetništva primarno usmjerenog prema zelenom i digitalnom gospodarstvu i doprinijeti kvaliteti života i podizanju standarda Labina u lokalnom, regionalnom i makroregionalnom smislu.

Tvrtka Skroz labinskoj je javnosti poznata kao projektantska kuća koja je projektirala Gradsku knjižnicu Labin 2007. godine. Koncept izgradnje knjižnice koja se nalazi u napuštenom industrijskom prostoru prati brojne uspješne europske i svjetske primjere prenamjene starih i zapuštenih industrijskih objekata, pogona i kompleksa u reprezentativne prostore.

Njihov projekt gradske knjižnice nagrađen je sa dvije važne nagrade: „Bernardo Bernardi“ Udruge hrvatskih arhitekata za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašneg uređenja, te “Vladimir Nazor“ godišnja nagrada Ministarstva kulture za najbolje umjetničko ostvarenje u Hrvatskoj 2013. godine na području arhitekture i urbanizma.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija