RK RUDAR

Nakon deset dana priprema: Za dohvatiti viši rang, treba i više rada

0
Intenzivni treninzi
Intenzivni treninzi

Iza rukometaša Rudara je desetak dana priprema za novu sezonu u kojoj će pokušati dohvatiti promociju u viši rang, tamo gdje realno i pripadaju. Sezona počinje 5. listopada kada u Labin dolazi Poreč II, a momčad Inka Banovića sedam dana nakon toga ima novi istarski derbi, u Bujama. Početak priprema krenuo je intenzivno. 

- Prvi tjedan je prošao dobro. S obzirom na to da dečki još uvijek rade sezonske poslove, odrađujemo treninge u dvije smjene (jutarnji i večernji termini). Prisutnost je na nekih 80% tako da možemo biti zadovoljni kada se sve uzme u obzir. Krenulo se malo jače nego lani, no dečki se ne bune. Znaju da ove sezone moramo puno više raditi ako želimo ostvariti zacrtane ciljeve, rekao je trener Inko Banović koji je ima i male promjene u kadru.

- Možemo biti zadovoljni. Novopridošli igrači, Mikuličić i Milić, će se dobro uklopiti u naš sustav, popunili smo se na pozicijama gdje imamo deficit. Kako smo u gotovo identičnom sastavu od lani, trebalo bi biti to bolje nego prošle sezone jer su dečki godinu dana iskusniji tako da sve (zasad) ide nama u prilog, dodaje Banović. 

Pripremne utakmice, obzirom na turističku sezonu, nije baš lako dogovoriti. Ipak, nešto se uspjelo organizirati.

- Kadetska, U17 ekipa je odigrala trening utakmicu protiv seniorske ekipe ŽRK-a, a u subotu seniori idu u Ajdovščinu gdje smo pozvani na obilježavanje 70. godina kluba pa ćemo odigrati prijateljsku utakmicu s njima. Također, nakon toga idući vikend idemo u Mostar gdje će odigrati dvije utakmice. Nakon toga su u planu još dvije, tri utakmice, u Istri, no još čekamo potvrdu jer svi imaju isti problem (sezonski poslovi) pa ne znaju kada će imati kompletiran fond igrača. Do 28. rujna ćemo odigrati posljednju pripremnu utakmicu i nakon toga idemo u zadnji tjedan gdje treba “izglancati” sve i ući spremni u prvenstvo, zaključio je trener Kovara. (Pripremila: Valentina Prokić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija