Izložba Mirne Sišul

Pogledajte kako je bilo na zatvaranju izložbene sezone Galerije Alvona

0

Ovogodišnja izložbena sezona Galerije Alvona zaključena je proteklog petka otvorenjem izložbe riječke umjetnice Mirne Sišul pod nazivom 'Moj plavi dan na zelene točke'. 

Mirna Sišul diplomirala je na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci te na hrvatskoj likovnoj sceni djeluje već 25 godina. Za njom su brojne samostalne i skupne izložbe te je dobitnica više nagrada za slikarstvo, a djela joj se nalaze u mnogim javnim i privatnim zbirkama diljem svijeta. Osim slikarstvom bavi se dizajnom interijera, modnim dizajnom i ilustracijom. 

Pišući o Mirninom stvaralaštvu likovna kritičarka Jasna Rodin ističe kako je ležernost njezinih radova rezultat  dugogodišnjeg rada i spoja upornosti, kreativnosti i mašte. Ističe nadalje kako autorica dok slažući skice u kompozicije tvori priču te u velikim formatima pokazuje svu snagu svog stvaralaštva, a njezini izmaštani prostori bogatog i skladnog kolorita nastaju negdje na granici između sna i jave. Ponekad su to motivi koje prepoznajemo, a ponekad tek nagovještaj koji čeka tumačenje promatrača. U suprotnosti s tom razigranosti, ravnotežu donose bjeline koje dominiraju te unose meditativnost i mir uz pokoju ispisanu poruku i dobru misao vodilju. 

„Naglasak je, ipak, uvijek na onome što autoricu čini prepoznatljivom, a to je slikarski trag svježe palete boja, razigrani crtež, nesputani oblici i stilizacija koja poput stihova sakriva tajne stvarajući novi svijet – spontan, zavodljiv i sasvim njezin. Tu je stvarnost umotana u šarene oblake, raznobojne latice i sjene. Vrlo znalački, mirno i neposredno umjetnica nam priča svoju priču donoseći sklad, mirnoću i razumijevanje; to nije nedostižan i daleki sjaj već samo prepoznavanje ljepote i energije tu oko nas.“, zaključuje Rodin.

Brojni ljubitelji Mirninog stvaralaštva iz Istre i Kvarnera okupili su se da zajedno isprate 31. izložbenu sezonu Galerije Alvona u kojoj je ovo bila 180. samostalna od ukupno 206 izložbi organiziranih u proteklim godinama djelovanja. Ova sezona zaključena je na najljepši mogući način, u toplo predvečerje posljednjeg ljetnog dana, izložbom koja pršti veseljem, srećom i bojama - svime onime što čini esenciju stvaralaštva Mirne Sišul.

Izložbeni program Galerije Alvona realiziran je uz financijski potporu Ministarstva kulture i medija RH, Županije Istarske i Grada Labina te je izložbu pozdravio Borjan Batagelj, pročelnik za društvene djelatnosti Grada Labina, istaknuvši doprinosa Galerije Alvona kulturnoj ponudi grada. Izložba ostaje otvorena do 5. listopada.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija