RAVNATELJICA DJEČJEG VRTIĆA KOCKICA KRŠAN IRENA BAŠIĆ

Vrijedna donacija Rockwoola doprinijela uspješnijem učenju i odgoju

30.09.2024 - 13:02
Irena Bašić, ravnateljica Dječjeg vrtića Kockica Kršan (foto: arhiva)
Irena Bašić, ravnateljica Dječjeg vrtića Kockica Kršan (foto: arhiva)

"Vrijedna donacija Rockwoola u iznosu od 1.500 eura značajno je pridonijela realizaciji ciljeva iz projekta 'Kockica po mjeri' opremanjem nekoliko centara aktivnosti, čime je podignuta kvaliteta odgojno-obrazovnog rada u Vrtiću. Zahvaljujući donaciji, djeci su omogućeni bolji uvjeti za učenje i razvoj, a odgajateljima potrebni resursi za daljnje unaprjeđenje rada i stvaranje poticajnog okruženja", saznali smo od ravnateljice Irene Bašić iz Dječjeg vrtića Kockica iz Kršana.

Zahvaljujući donaciji, obogaćen je istraživačko-manipulativni centar u skupini Rožice, gdje djeca kroz razne istraživačke poticaje, uključujući istraživanje kukaca i životinja, razvijaju motoričke i kognitivne vještine, maštu te socijalne kompetencije. U skupini Žirafe, donacija je omogućila nadopunu istraživačkog centra s mikroskopom, menzurama i povećalima, čime su se stvorili uvjeti za razvoj STEM vještina kod djece kroz igru i eksperimente, potičući rani interes za znanost i tehnologiju.

Skupina Ribice oformila je zavičajni kutić u stilu kuhinje, kao dio projekta "Udori našega kraja", koji povezuje djecu s kulturnim nasljeđem kroz igru i praktične aktivnosti, čime se potiče očuvanje tradicije i razvoj njihovih motoričkih i socijalnih vještina. Za jasličke skupine, nabavljena didaktika za manipulativni centar omogućila je djeci jasličke dobi da kroz senzornu stimulaciju i manipulativne igre razvijaju svoje motoričke i kognitivne vještine u sigurnom i poticajnom okruženju.

"Ova donacija ne samo da je unaprijedila kvalitetu svakodnevnih aktivnosti, već je ključna za stvaranje okruženja koje djeci omogućuje da uče kroz igru, istraživanje i suradnju. Misija Dječjeg vrtića Kockica je pružiti djeci poticajno i sigurno okruženje koje podržava njihov cjelokupni razvoj i učenje kroz kvalitetne pedagoške pristupe i individualizirani rad. Posebna se pažnja posvećuje jačanju socijalnih, emocionalnih i kognitivnih kompetencija djece, ali i ulaganju u profesionalni razvoj djelatnika te izgradnji partnerstva s roditeljima i lokalnom zajednicom", ističe ravnateljica Bašić.

"Suradnja s lokalnom zajednicom i tvrtkama koje se odgovorno odnose prema društvu, poput Rockwoola, doprinosi ostvarivanju naše misije i jačanju veza između odgojno-obrazovnih ustanova i poduzeća. Dječji vrtić Kockica zahvaljuje tvrtki Rockwool na podršci i poziva i druge da se pridruže naporima u stvaranju boljih uvjeta za djecu, koja su nositelji budućnosti i ključni akteri promjena u društvu", zaključila je ravnateljica.

Tweet

Posljednje novosti