PRIJEM U PU ISTARSKOJ U PULI

Istarska policija dobila nove vježbenike, evo koliko ih je u Labinu

02.10.2024 - 13:33
Foto: PU istarska
Foto: PU istarska

U sjedištu policijske uprave u Puli 1. listopada je održan prijem za 15 novih vježbenika koji su završili školovanje na Policijskoj akademiji ''Prvi hrvatski redarstvenik'' te su primljeni u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova, a potom su raspoređeni na rad u Policijsku upravu istarsku. U Policijsku postaju Labin raspoređeno je dvoje policijskih službenika, saznali smo u PU istarskoj.

Dobrodošlicu mladim vježbenicima zaželio je načelnik policijske uprave Alen Klabot sa suradnicima. U svom obraćanju načelnik Klabot istaknuo je odgovornost i humanost policijskog poziva te je pozvao vježbenike da iskoriste znanja koja su stekli na policijskoj akademiji te da ih usavrše u radu sa svojim mentorima. ''Trudite se kako biste što bolje obavljali poziv koji ste izabrali, a ujedno se oslonite na svoje mentore i pitajte sve što vas zanima. Želim vam sve najbolje u budućem radu, a načelnike policijskih postaja pozivam da uvedu vježbenike što bolje u posao te da im pomognu u prilagodbi na novu radnu sredinu'', rekao je načelnik policijske uprave.

Vježbenici su raspoređeni na rad u policijske postaje diljem Istre, a nakon vježbeničkog staža od šest mjeseci, u kojem će s mentorima savladavati svakodnevne zadaće i učiti kako biti što bolji policijski službenici, dužni su položiti državni stručni ispit, čime će postati ovlašteni policijski službenici.

Tweet

Posljednje novosti