GRAD ĆE PRIPREMITI TROŠKOVNIKE

Područnoj školi u Vinežu trebaju nadstrešnica i podloga za igralište

02.10.2024 - 14:54
Područna škola na Vinežu (foto: Robi Selan)
Područna škola na Vinežu (foto: Robi Selan)

Što je s postavljanjem meke podloge, na igralištu OŠ „Ivo Lola Ribar“, Područno odjeljenje Vinež, pitao je na sjednici Gradskog vijeća Grada Labina, vijećnik Mladen Bastijanić (Demokrati), za trajanja Aktualnog sata.

Kako sam vijećnik kaže, svako i najmanje ulaganje u tu školu, višestruko se vraća. „Zahvaljujući trudu i zalaganju učiteljica i svih djelatnika koji brinu o toj školi, mogu reći da je ta pedagoška ustanova ogledni primjer kako bi trebale izgledati sve osnovne škole. To je već tradicijska škola koja funkcionira kao jedna velika obitelj. Ako gledamo dalje, potrebna im je nadstrešnica, jer za velikih kiša poplavi ulaz u školu. Potrebno je urediti okoliš koji sada nije siguran za djecu i planirati jednu malu dvoranu jer ta škola je to zaslužila“, poručio je vijećnik.

Labinski gradonačelnik Valter Glavičić podsjetio je da je na početku školske godine posjetio osnovne škole u gradu, Matije Vlačića i Ive Lole Ribara.

„Održali smo sastanak s ravnateljem i Mjesnim odborom Vinež, gdje smo također razgovarali o školi. Riječ je o zgradi koja ima dosta godina. Kroz nju su prošle generacije učenika i došlo je vrijeme za određena ulaganja. Jedno od njih je i nadstrešnica. Dogovorili smo da ćemo animirati naše gospodarstvenike, prije svega one iz Poduzetničke zone Vinež da se uključe zajedno sa Gradom u njeno postavljanje. Gradski nadležni odjel izraditi će  skicu i okvirni troškovnik. Što se tiče podloge na igralištu, do sada smo ih mnogo odradili, pa i u matičnoj školi, ali i OŠ Matije Vlačića, potom na igralištu Kature, te posljednje, na igralištu u Rapcu. Vidi se tendencija da betonska igrališta pokrivamo tartan podlogom. I za to ćemo izraditi troškovnik te u dogovoru ravnateljem i MO Vinež, vidjeti što bi bili prioriteti“, pojasnio je Glavičić.

Tweet

Posljednje novosti