PROBLEM BRZE VOŽNJE PULSKOM ULICOM

Glavičić: 'Kao privremeno rješenje ostaje postavljanje kamera'

02.10.2024 - 14:51
Pulska ulica (foto: Dean Ćakić)
Pulska ulica (foto: Dean Ćakić)

Vijećnik Gradskog vijeća Grada Labina Rasim Halilović (IDS-ISU) na Aktualnom satu Gradskog vijeća istaknuo je kako je izrazito prometna dionica državne ceste D66, Pulska ulica u naselju Starci gdje vozila razvijaju izuzetno veliku brzinu vožnje.

„Poseban su problem teretna vozila, koja dolaze velikom brzinom, ali moram napomenuti, da na samo 150 metara ceste, imamo čak devet ulaza/izlaza na prometnicu, što dodatno ugrožava stanje sigurnosti. Primijetio sam da je policija često na toj dionici, ali svejedno nema prevelikog utjecaja. Trebalo bi što prije iznaći rješenje da se uspori promet na tom dijelu prometnice“, zaključio je Halilović.

S vijećnikom Halilovićem složio se gradonačelnik Valter Glavičić koji je dodao da je nekad to bila prometnica koja je prolazila rubom grada, a danas je to državna cesta koja prolazi kroz sam grad.

„Pravo je rješenje, što sam više puta naglašavao, da se nakon benzinske postaje INA, desno, na velikoj livadi (kod Kožljeta), probije cesta na Spomenik palim borcima, (prema naselju Raša). To bi bilo konačno rješenje na kojem trebamo inzistirati. Za sada kao privremeno rješenje ostaje postavljanje kamera što također nije u nadležnosti Grada jer je riječ o državnoj cesti. U naselju Kapelica postavili smo kameru na naš trošak, iako je ono županijska cesta“, rekao je gradonačelnik Glavičić.

Sigurnost građana i prometa nam je na prvom mjestu i zato ako bude potrebno izdvojit ćemo tih 40-50 tisuća eura iz proračuna, no pitanje do kada mi kao Grad, možemo preuzimati sva ta financijska opterećenja, dodao je gradonačelnik Valter Glavičić.

Tweet

Posljednje novosti