PH U SPORTSKOM RIBOLOVU U16

Fran Baćac osvojio naslov prvaka Hrvatske te ekipno srebro s Dominikom Mikuljanom

Piše: Valentina Prokić

06.10.2024 - 20:36
Dinko Klarić, Fran Baćac i Alex Saršon
Dinko Klarić, Fran Baćac i Alex Saršon

Fran Baćac, udičar Galeba iz Raše osvojio je naslov prvaka Hrvatske u kategoriji U16 u ribolovu štapom s obale na prvenstvu održanom u Ičićima u organizaciji ŠRK Ičići. Baćac je nakon dvodnevnog ribolova sakupio sedam plasmanskih bodova, prvog je dana natjecanja bio prvi s 31 ribom, dok je drugi dan završio na sedmom mjestu s 22 ribe, što mu je bilo dovoljno da osvoji naslov prvaka. Fran Baćac je zajedno s klupskim kolegom Dominikom Mikuljanom, koji je u pojedinačnom poretku bio šesti, osvojio srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji sa šest plasmanskih bodova. 

Drugo mjesto u kokurenciji 23 ribolovca iz 15 klubova osvojio je Dinko Klarić (ŠRD Zubatac Zadar) s deset plasmanskih bodova, dok je treći bio Alex Saršon (SRD Kantrida) s 12 plasmanskih bodova. Preostala dva predstavnika raškog Galeba, Matej Husić i Adrian Jelenković natjecanje su zaključili na 20. odnosno 21 mjestu. 

Zlato su u ekipnoj konkurenciji osvojili ribolovci lovranskog Zubaca Mihael Andrejević i Antonio Blažić, dok je treća bila ekipa Kantride, Alex Saršon i Nina Gavrić. Druga ekipa Galeba iz Raše bila je 11. 

Ukupno je ulovljeno 650 komada ribe, teške 12668 grama, dok je najveći primjerak škrpoća od 223 grama ulovio David Dobrilović (ŠRD Zubatac Poreč). 

 

Tweet

Posljednje novosti