PITANJA VIJEĆNIKA NA SJEDNICI VIJEĆA SV. NEDELJE

Vidić nema kamo sa starim gumama: 'Da ih spalim?'

Piše: Kristian Stepčić Reisman

08.10.2024 - 06:02
Miljenko Vidić i Irene Franković (foto: Kristian Stepčić Reisman)
Miljenko Vidić i Irene Franković (foto: Kristian Stepčić Reisman)

"Mijenjao sam gume, i kad sam zvao Metis, rekli su da ih više ne preuzimaju. Zvao sam 1. maj, ni oni ih ne uzimaju. Kamo ću su otpadnim gumama? Izgleda da ih nitko ne preuzima, a imam ih jedno dvadeset ispred kuće. Zar ćemo ih opet bacati po livadama? Da ih spalim pa da nebo bude crno?", revoltirano je pitao nezavisni vijećnik Miljenko Vidić na sjednici Vijeća Sv. Nedelje 7. listopada. 

"Nemojte spaljivati gume. Pitat ćemo na skupštini 1. maja što je s tim", odgovorila je načelnica Irene Franković (IDS) a na primjedbu istog vijećnika da ruševna kuća u Šotetima stoji uz sam rub ceste, izjavila je da će se kontaktirati vlasnici, i da je to doista nezgodna situacija, no da je općenito ruševina na području općine sve manje i manje.

Mladen Vlačić (Demokrati) predložio je da sad, kad Općina ima komunalnog redara, dotični napravi đir po općini i napravi popis rupa, jer su ceste u lošem stanju, a posebno je ispostavio dio između skretanja za Ružiće i Cere. Dodao je da se ondje dogodila prometna nezgoda kad je čovjek izletio s ceste i pretrpio štetu te da bi možda trebalo prijaviti Općinu. 

"Svake godine gledamo da se one najfrekventnije ceste održavaju, vjerujem da će i ta cesta doći na red", odgovorila je Franković.

Robi Čalović (Demokrati) ukazao je na problem kombija koji svojim parkiranje ometa prolazak školske djece u centru Sv. Nedelje, blizu Općine, što se ponovilo i tog dana ujutro, na što je Franković rekla da će upozoriti vozača. 

Vladimir Kalčić (Demokrati) rekao je da ima informaciju da se nekim ljudima iz čista mira mijenjaju adrese, iako se nigdje nisu preselili, te upitao o čemu je riječ. Načelnica Franković rekla je da joj je poznat problem, te da će uputiti službeni dopis katastru, jer se događaju teškoće s dostavom pošte, naročito sada, kad se djelatnici pošte mijenjaju i više nema starih poštara koji su skoro svih ponaosob poznavali. 

Problematika cesta zanimala je i Valtera Golju (IDS) kojemu je načelnica odgovorila da će se ulegnuća kod Mali i Veli Golji, kao i ona kod Županići sanirati, što je dogovoreno sa ŽUC-om i Istarskim cestama.

Tweet

Posljednje novosti