VINEŽ DOBIVA NOVI VRTIĆ NA NOVOJ LOKACIJI

Što sa starim vrtićem? 'Šteta uništiti taj prelijepi zeleni otok'

08.10.2024 - 10:23
Stari vrtić (foto: Facebook L. zahtila)
Stari vrtić (foto: Facebook L. zahtila)

"Stari i derutni montažni objekt vineškog vrtića star 40-ak godina ići će u povijest jer iduće godine očekuje se otvaranje novog vrtića nedaleko Doma kulture. Što napraviti na ovom mjestu starog vrtića? Može se, primjerice, na ovoj parceli (ukoliko je objekt pri kraju životnog vijeka) napraviti višestambena zgrada u kontekstu priuštivog stanovanja na način da se pravo gradnje dâ zajednici investitora (npr. 4 ili 6 obitelji) koji bi zajednički sagradili zgradu. Bilo bi zanimljivo čuti razne ideje u narednom razdoblju. A stanogradnju po ovakvom modelu može se realizirati i na kojoj drugoj parceli ukoliko se objekt još može koristiti, međutim to ovisi i o troškovima održavanja", objavio je vijećnik IDS-a Lari Zahtila na Facebooku.

"Šteta za taj vrtić, najljepše mjesto", komentirala je jedna pratiteljica, dok je Zahtila odgovorio: "Treba gledat napred sada, vrtić će bit na druge lokacije, ma će bit nov i imet će i jaslice. Ova lokacija je zavajk lepa, istina, i robi gledat da se dobro iskoristi."

"Šteta uništiti taj prelijepi zeleni otok za neku zgradurinu i beton... Može se učiniti igraonica za djecu na otvorenom, sa raznim sadržajima...i uz poneku klupu ...za dolazak i igru djece, bilo da dođu sa svojim odgajateljima ili roditeljima. Postojeći objekt ne bi trebalo rušiti, već prenamijeniti u nešto svrsishodno...za djecu i odrasle", komentirala je druga.

Tweet

Posljednje novosti