NK RUDAR

Dino Černjul: Bilo bi lijepo dočekati 80. obljetnicu kluba s naslovom prvaka

Piše: Valentina Prokić

18.10.2024 - 00:01
Dino Černjul
Dino Černjul

Nogometaši Rudara u devetom kolu Treće NL Zapad na svom terenu dočekuju Rovinj. Utakmica je to u kojoj se sastaju domaća momčad iz vrha ljestvice i gost koji je u osam kola uprihodio tek tri boda. Labinjani su dobro otvorili prvenstvo, sa 16 bodova dijeli drugo mjesto s još četiri momčadi i zaostaje za vodećim Pomorcem samo tri boda. 

- I jesam i nisam zadovoljan, ali gledajući prošlu sezonu onda moramo biti zadovoljni. Kada vidimo ljestvicu onda je sve u redu jer nam prvi bježi tri boda, što je dostižno. I po dosadašnjem razvoju događanja vidi se da smo svi izjednačeni, da svako svakog može pobijediti. Raduje me to što imamo puno rezervi po pitanju same igre, tako da može biti samo bolje. Gledajući kadar koji imamo i vjerovao sam u nešto ovako, jer imamo dobar spoj mladosti i iskustva, a samim time i kvalitete. Bitno je bilo krenuti dobro u prvenstvo gdje smo se prva dva kola vraćali iz rezultatskog minusa i uspjeli u prvom kolu preokrenuti susret protiv Halubjana te u Kraljevici osvojit bod, mišljenja je Dino Černjul, pomoćni trener Rudara. 

 

Kovari su upisali dva poraza osam kola, od prvoplasiranog Pomorca u Kostreni te u gostima kod Novalje. 

- Lako je biti general nakon utakmice i lako je pametovati. Bio sam igrač tako da znam da su igrači sami nakon ta dva poraza bili svjesni gdje su pogriješili, ali budimo realni, nisu oni roboti, a i protivnika se nešto pita. Tako da prihvaćamo ta dva poraza i nije ništa alarmantno po tom pitanju. Poraz protiv Pomorca je bio neizbježan nakon prvog poluvremena gdje smo bili u velikom rezultatskom minusu. S druge strane, poraz od Novalje me iskreno boli, pošto smo u samom vrhu ljestvice i imali smo nakon 15 minuta igre gol prednosti te onda dopustili domaćinu da se digne i na kraju zasluženo pobjedi, pojašnjava Černjul. 

Što se polusezone tiče, u Rudaru priželjkuju zimsku stanku u vrhu. 

- Bio bi zadovoljan da budemo među prva tri ili čak među prvih pet, ali da smo svi u dva tri boda razlike kao i do sada. Naravno, sigurno nećemo propustiti priliku ni za sam vrh, ukoliko nam se pruži. Liga je zanimljiva i mislim da bi bilo još kvalitetnijih utakmica da su travnjaci malo bolji, igrao bi se ljepši nogomet. Što se suđenja tiče, mislim da je vrlo dobro i neka tako ostane do kraja prvenstva. Nadamos e da ćemo i mi u drugom dijelu prvenstva biti na sadašnjem i višem nivou nego sada, jer bi bilo stvarno lijepo dočekati 80 obljetnicu kluba s naslovom prvaka, priželjkuje Dino Černjul. 

U srazu s Rovinjem, Rudar očekuje nove bodove i priliku za proslavu sa svojim vjernim navijačima. 

- Pogled na ljestvicu kaže da očekujemo domaću pobjedu, međutim mislim da nas čeka možda i najteža utakmica polusezone. Moramo biti koncentrirani i od prve minute diktirati igru, zaključio je pomoćni trener Rudara.  

Tweet

Posljednje novosti