Čišćenje kod Krojnice: slijedi li prenamjena u građevinsko zemljište?

0
Očišćeno zemljište kod Krojnice
Očišćeno zemljište kod Krojnice

Zanimanje javnosti izazvale su velike površine iskrčenog i izmalčanog zemljišta niže Krojnice, napuštenog zaseoka do kojega se stiže kad se s ceste Labin – Prtlog skrene makadamskom cestom kod vodospreme. Tim više jer je zemljište poljoprivredno, pa se na njemu ne može graditi.

Zemljište je vlasništvo tvrtke Paron Zagreb registrirane za gradnju stambenih i nestambenih zgrada. Paron je u vlasništvo došao kupnjom tvrtke Mari Top čija je jedina svrha bila vlasništvo nad tim zemljištem. Doznali smo to u telefonskom razgovoru s Milenkom Čakalom iz Novigrada, prokuratorom tvrtke Paron.

„Mi smo s gradonačelnikom Tuliom Demetlikom razgovarali o mogućnosti prenamjene tog zemljišta i on je rekao da bi Grad razmotrio mogućnost prenamjene ako bi mi predložili nekakav prihvatljiv program, ali da to inače ne bi trebalo činiti, jer bi onda zemljište postalo predmetom špekulacija. Na tome je ostalo. Sada smo doznali da se na susjednim parcelama razmatra mogućnost izgradnje auto kampa, pa nas je to potaknulo da razmislimo o predlaganju nekog programa. Kakvog, nismo još definirali, ali smo očistili zemljište“, kazao nam je Čakalo.

Paron je nedavno završio investiciju u izgradnju stanova u Premanturi i oni se, istaknuo je naš sugovornik, uspješno prodaju. (Tekst i foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa