Roman Carić gradi prvu fontanu u Kršanu?

2
Budući centar Kršana i načelnik Roman Carić
Budući centar Kršana i načelnik Roman Carić

„Sprema li se to načelnik Roman Carić izgraditi prvu fontanu Kršanu?“, šala je koja lansirana na protekloj sjednici Općinskog vijeća Kršana nakon što je načelnik objasnio da je izmjenama i dopunama Programa građenja komunalne infrastrukture osigurano 420 tisuća kuna za uređenje ledine između groblja i igrališta na Pristavu, čime bi Kršan dobio svoj središnji trg.

„Sve je još u fazi ideje, nemamo ni idejni projekt, ali važno je to uđe u proračun. Mogući su sportski sadržaji, klupe ili neko drugo uređenja sadašnje livade“, kazao je načelnik.

Valdi Runko, nositelj nezavisne liste i bivši načelnik, istaknuo je da se razmišljalo o teniskom igralištu na tom prostoru. Esad Huskić (NL Roman Carić) napomenuo je da općina nema ni jedan spomenik rudarstvu, zahvaljujući čemu je izgrađene termoelektrana, glavni izvor njenih prihoda, pa bi se, premda bi to više odgovaralo Potpićnu, moglo postaviti barem jedan vagonet „umjesto fontane“. Šemso Mujić (NL Valdi Runko) predlaže vagonet po uzoru na onaj kojega je Općina Sv. Nedelja postavila na ulazu u Štrmac, a draga bi mu bila i elektropunionica za vozila.

Što se toga tiče, načelnik je odgovorio da je njeno uređenje s pripadajućim parkiralištem predviđeno kod spomenika NOB-u u Kršanu, da je projekt procijenjen na oko 2,5 milijuna kuna i da će biti uvršten u proračun za 2023. godinu. (Tekst: Robi Selan, foto: Robi Selan i Roberto Matković)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa