U Koromačnu se postavlja rampa, stanarima će podijeliti kartice

1
Lanjskog ljeta, kad je pristup autom do plaže bio omogućen svima (foto: Kristian Stepčić Reisman)
Lanjskog ljeta, kad je pristup autom do plaže bio omogućen svima (foto: Kristian Stepčić Reisman)

U Koromačnu će ove ljetne sezone biti uspostavljena nova regulacija prometa s ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika. Naime, Koromačno posljednjih godina, nakon uređenja obalnog prostora i plaža, privlači sve veći broj kupača. To dovodi do stvaranja velikih gužvi i nereda u parkiranju, a takve situacije potencijalno su vrlo opasne u slučaju potrebe dolaska i prolaska interventnih vozila ili vozila hitne medicinske pomoći, objavljeno je iz Općine Raša.

S ciljem uspostavljanja reda u prometu, na ulazu u središte naselja, kod društvenog doma, postavit će se rampa. Također će se trajno zatvoriti vrlo opasan izlaz na županijsku cestu. Prolaz vozilima u središte naselja bit će dozvoljen isključivo stanarima, te službama s posebnom dozvolom.

Općina Raša poziva vlasnike stambenih objekata i iznajmljivače privatnog smještaja da u petak, 1. srpnja, od 9 do 11 sati ili u utorak, 5. srpnja, od 15 do 17 sati u Društvenom domu Koromačno ispune i predaju zahtjev za dodjelu parkirne kartice. O podjeli kartica Općina će pravovremeno obavijestiti stanare.

Regulacija prometa rampom vrijedit će samo tijekom ljetne sezone. Za posjetitelje je osigurano besplatno veliko makadamsko parkiralište na zavoju prije ulaza u središte naselja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa