labinski uzlet likovnosti

Gost je eminentni ukrajinski umjetnik Mikhail Reva

0
Valter Glavičić i Mikhail Reva
Valter Glavičić i Mikhail Reva

Gradonačelnik Labina Valter Glavičić ovoga tjedna održao je prijem u prostorijama Grada za poznatog ukrajinskog umjetnika Mikhaila Revu.

Mikhail Reva ukrajinski je umjetnik, kipar, arhitekt, osnivač neprofitne organizacije REVA Foundation, suosnivač dobrotvorne organizacije "Buduschee", Rehabilitacijskog centra za djecu Boris Litvak i autor mnogobrojnih skulptura i umjetničkih djela. Od ožujka zajedno sa suprugom, majkom i punicom boravi u Rapcu kod obitelji Poldrugovac koja im je ponudila privremeni dom i pružila utočište nakon što je obitelj Reva izbjegla iz ratom zahvaćene Ukrajine.

Milenom Poldrugovac koja ih je primila, dugogodišnji je prijatelj i veoma je zahvalan na pomoći koju im je pružila u ovakvim trenucima.

„Vjerujem i osjećam kako je teško razgovarati o stanju koje je trenutno u vašoj državi. Nadamo se svi zajedno da će razum prevladati i da će se zaustaviti ovi suludi sukobi koji zasigurno nikome ne koriste. Zahvaljujem i obitelji Poldrugovac koji pokazuju veliko srce i pravi su primjer kako se u nevolji lako prepoznaju pravi prijatelji. Želim istaknuti da smo počašćeni što će gospodin Reva biti naš gostujući umjetnik na ovogodišnjem jubilarnom 25. izdanju Labinskog uzleta likovnosti gdje će se u Gradskog galeriji predstaviti s par svojih radova.“ – istaknuo je gradonačelnik Glavičić, priopćeno je iz Grada Labina.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA