Učenici Srednje škole iz Labina treći na natjecanju iz robotike

1

RobotIK - Natjecanje robotičara srednjih škola Istre i Kvarnera održano je u Rovinju od 27. veljače do 1. ožujka. U natjecanju je sudjelovalo osam ekipa i to ekipe iz Gimnazije Pula, Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka, Srednje škole Mate Blažine Labin, Srednje škole Buzet, Tehničke škole Rijeka, Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo Rijeka, Talijanske škole Pula i iz Tehničke škole Pula.

Natjecanje je organizirala Srednja škola Zvane Črnje Rovinj u suradnji s udrugom Pozitron - centrom za tehnološki razvoj i STEM obrazovanje iz Vižinade. Cilj natjecanja je popularizacija robotike, a dugoročni cilj projekta je uvođenje robotike kao fakultativnog predmeta u što veći broj škola Istre i Kvarnera, a u sljedećim godinama i Hrvatske.

Ekipe su se natjecale u izradi robota te u 3D modeliranju i lemljenju elektronočki sklopova na tiskane pločice. Prvo mjesto osvojila je ekipa Gimnazije iz Pule, drugo mjesto Gimnazija Andrije Mohorovičića iz Rijeke, a treće mjesto ekipa Srednje škole Mate Blažina iz Labina.

Ekipu Srednje škole Mate Blažina činili Filip Banak, Ian Bučić i Ivan Dundara, elektrotehničari iz  3. E razreda. Njihovi mentori bili su Željko Ernečić i Davor Franković.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa