Dean Močinić:

'S obzirom da trećinu Vijeća čine lovci, dao bih jednu informaciju'

0
Daniel Stanić, Martina Bilić i Dean Močinić
Daniel Stanić, Martina Bilić i Dean Močinić

Mateo Slivar (nezavisni) podsjetio je na sjednici Vijeća Pićna 29. ožujka da su na prethodnim sjednicama raspravljali o projektu asfaltiranja prilaznih puteva, te da je načelnik rekao da će se to nastaviti 2023. pa je Slivara zanimalo je li se nastavilo i hoće li se nastaviti, odnosno postoji li neki plan.

"Plan postoji sukladno sredstvima u proračunu", odgovorio je načelnik Dean Močinić (IDS), te dodao da je predviđeno oko 500 tisuća kuna, što će se "jako lako potrošiti".

"S obzirom da mi jednu trećinu Vijeća čine lovci, dao bih jednu informaciju. Prema zakonu smo morali izraditi Plan zaštite divljači za površine na kojima je zabranjeno ustanovljavanje lovišta na području općine Pićan. Znači to su one površine unutar sto metara. I naselja. Moramo vidjeti hoće li to ići na Vijeće da damo na upravljanje našem lovačkom društvu, jer će na osnovu toga moći dobivati neke markice ili ću moći ja sam s lovačkim društvom sklopiti ugovor", kazao je načelnik, rekavši da će to provjeriti pročelnica Martina Bilić.

Pod točkom vijećničkih pitanja bilo je govora i o početku radova na mostu u Švićima. Močinić je pitao Slivara, inače iz okolice tog mjesta, jesu li dovezli kontejner, na što je potonji odgovorio da nešto voze, ali ne kontejner.

"Trebali su početi raditi u utorak. U ponedjeljak smo bili tamo. Bila su obećanja da će početi raditi, a to znači dovesti kontejner. Rok je devedeset dana ali su obećali da će napraviti u šezdeset, samo vjerojatno će kiša pasti koji dan. Vrijednost investicije je dosta velika tako da ne vjerujem da će tako brzo potrošiti taj novac", kazao je Močinić.

"Ako je rok devedeset dana, vjerojatno će biti u roku", rekao je predsjednik Vijeća Daniel Stanić (IDS). (Tekst i foto: Kristian Stepčić Reisman)

Stefan Šestan i Mateo Slivar

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa