Mogu li stare boksitne jame postati izvor općinskih prihoda?

0
Boksitna jama u Šumberu
Boksitna jama u Šumberu

Mogu li stare boksitne jame postati resurs koji će puniti općinski proračun? Dario Kiršić, vijećnik Općinskog vijeća Sv. Nedelje iz redova Demokrata, misli da mogu. U raspravi nakon što je na protekloj sjednici Vijeća direktor 1. maja Donald Blašković podnio izvješće o davanju javne usluge skupljanja komunalnog otpada, Kiršić se osvrnuo na divlja odlagališta građevinskog otpada.

„Imamo puno jama u kojima se nekontrolirano odlaže građevinski otpad i mislim da bi u nekoj budućnosti to trebalo planski obuhvatiti i odlaganja naplaćivati“, kazao je on.

Njegov stranački kolega Mladen Vlačić nadopunio je prijedlog: „Bilo bi zgodno da se na koordinaciji gradonačelnika, načelnica i načelnika napravi nekakav plan o potencijalnim odlagalištima jer Odlagalište Cere ne prima građevinski  otpad.“

„Dozvoljena nam je mala količina, ali slažem se s vama, to će postati problem kada deponija više ne bude aktivna, a građevinska aktivnost je sve veća i potrebno je početi razmišljati o lokacijama za odlaganje, inače će nastajati divlje deponije“, kazao je Blašković.

Općina Sv. Nedelja je na Labinštini najbogatija jamama nastalima mineralnom eksploatacijom zbog kopanja boksita na potezu od Šumbera, preko Kraj Drage do Brnjci. (Tekst i foto: Robi Selan)       

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa