Enver Beganović završio svoje pješačko hodočašće u Mekku

0
Enver Beganović (foto: Facebook Bugojno Danas)
Enver Beganović (foto: Facebook Bugojno Danas)

Enver Beganović (52), Labinjan koji danas živi u Austriji stigao je u Mekku gdje je pješice hodočastio.

"Hvala Dragom Allahu dž.š, stigao je na odredište uz Vjeru kroz cijelo putovanje", objavio je portal Bugojno Danas na Facebook profilu uz fotografiju Envera Beganovića.

Podsjetimo, Enver Eno Beganović u Labinu je poznat po nadimku Bego. U Labin se doselio 1979. godine iz mjesta Liskovac, Bosna i Hercegovina. Dolaskom u Labin počinje trenirati judo i ubrzo postaje jedan od najboljih judaša koje je Labin do sada imao. Nastupao je i za JK Mladost iz Zagreba kao i za Hrvatsku judo reprezentaciju što je u vrijeme Jugoslavije bio veliki uspjeh. Također je bio uspješan i u nogometu. 

"Za nas Labinjane, a Bego je naš Labinjan, možemo reći da smo snalažljivi i uspješni gdje god krenemo i čime se god bavimo… Bego je oduvijek bio poseban. Kad mu nešto padne na pamet ili umrijeti ili to napraviti. Naš Enver se odlučio za nesvakidašnju avanturu. Večeras 18. studenog u 00:00 h kreće na sedmomjesečni put humanitarnog karaktera dug oko 6600 km koji počinje u austriskom Mauthausenu a završava u islamskom svetištu Meka u Saudijskoj Arabiji 26. lipnja 2023. godine.", napisao je u ime Judo kluba Meto iz Labina Muhamed Aličajić kada je lani u studenom Beganović kretao na taj put.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa