Završnica prvenstva Hrvatske U15

Mladi rukometaši Rudara prošli u osminu finala

0

S dvije pobjede, protiv Varaždina 1930 i Nexea, Rudar Adria Oil zauzeo je 2. mjesto skupine B te se plasirao u osminu finala završnice prvenstva Hrvatske U15. Tamo ih čeka treće plasirana momčad skupine A, a to je već dobro poznata riječka Kozala. Ove dvije ekipe već su se susrele u regionalnom djelu sezone. Kozala je bila bolja u dva susreta (23:19 i 23:22) dok je u posljednjem susretu slavio Rudar Adria Oil (21:16). Utakmica vrijedna četvrtine finala igra se u 9 sati.

Ukoliko kovari ponove današnju igru, ne bi trebalo biti razloga za brigu. U prvoj utakmici protiv Varaždina 1930 kovari su slavili s uvjerljivih 24:18. Odličnom igrom u obrani i discipliniranim napadom Rudar Adria Oil držao je kontrolu nad utakmicom od prve minute. Sredinom drugog poluvremena kovari bježe na +7 što je bilo dovoljno da se utakmicu mirno privede kraju. U toj utakmici iskazao se Andrej Smolica koji je proglašen za igrača utakmice postigavši 6 pogodaka. Najbolji strijelac utakmice sa čak 12 komada bio je Marko Mucić.

Druga utakmica dana, protiv našičkog Nexea, utakmica koja je po rezultatima prvog dana trebala odlučivati tko će proći u četvrtinu finala kao drugoplasirana momčad, bila je bez prevelikog značaja. Favorizirani Nexe se ipak nije pokazao u najboljem svijetlu kako se to i očekivalo. Najprije su “neočekivano” izgubili od Dugopolja te si time sveli šanse za prolazak na minimum, a zatim ni protiv naše momčadi nisu bili na visini zadatka, a u tom trenutku im je za prolaz igrala samo nerealno visoka pobjeda. Nerealna iz razloga jer se nešto pitalo i naše rukometaše. Dečki su odradili odličnu utakmicu kao i protiv Varaždina. Od prve do posljednje minute Rudar Adria Oil imao je vodstvo u svojim rukama te su na kraju slavili s visokih 23:15. Za igrača utakmice izabran je Roko Franković koji je branio maestralno. Ovoga puta po golovima su prednjačili Mateo Matošević i junak jutarnje utakmice Andrej Smolica, obojica sa po 6 pogodaka.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa