U Parku hrvatskih branitelja

U petak prvi ovogodišnji Wine & Music Night

0
S jednog od prošlogodišnjih Wine & Music Nighta
S jednog od prošlogodišnjih Wine & Music Nighta

Prvi ovogodišnji Wine & Music Night održat će se u petak, 9. lipnja u predivnoj atmosferi Parka hrvatskih branitelja u organizaciji Turističke zajednice Grada Labina te će na samom početku turističke sezone biti predstavljena bogata vinska i pivarska ponuda labinskoga kraja zaokružena gastro specijalitetima. Za glazbeni ugođaj će se pobrinuti poznati promicatelj istarske tradicijske glazbe, kantautor i skladatelj Bruno Krajcar i njegov riječki suradnik Denis Razumović Razz.

Prilika je ovo brojnim vinarima labinskog kraja okupljenima u udruzi vinara i vinogradara Labinštine 'Trs' da u ležernoj atmosferi predstave brojne vrste kvalitetnih i nagrađivanih vina. Među njima su vrhunska vina obitelji Baćac, gdje se tradicija proteže na već četiri generacije, potom vina Perinić, Gobo, Juričić i Ćule, kao i mlada vinarija Fuhtar koja nosi ime po nadimku kojeg obitelj Licul iz Nedešćine kraj Labina nosi već tristotinjak godina. Posjetitelji mogu kušati i proizvode kojima se ponose vinarije Kos, Prskalo, Vosilla, Negri, ali jednako tako i vina San Martino koja se u obitelji Vretenar stvaraju već generacijama. Osim toga, mogu se kušati kokteli i likeri Destilerije Krulčić.

Osim cijelog niza domaćih, kvalitetnih vina, Labin se može pohvaliti i jedinstvenom ponudom pivovare Labona. Nju su 2021. godine osnovali mladi entuzijasti koji su godinama sami stvarali pivo za vlastite potrebe. Danas svoje iskustvo stvaranja craft piva za prave pivoljupce dijele i sa širokom publikom, pa će tako posjetitelji ove manifestacije imati prilike kušati njihovo pivo koje ne sadrži nikakve dodatke, surogate, arome, bojila i konzervanse. Naravno, kako bi doživljaj bio potpun, tu je i odlična gastro ponuda koju osigurava Pop – Up 66 powered by Fast66.

Sutrašnje, prvo izdanje ujedno je i najava novih Wine & Music večeri koje će se održati tijekom ljetnih mjeseci i to u terminima 21. srpnja i 18. kolovoza. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa