Patrik Franković:

'Kroz projekt Vrtko spojit ćemo prošlost i budućnost rukometa u Labinu'

0
Lidija Bojić-Ćaćić, koordinatorica projekta, Patrik Franković, predsjednik RK Rudar Adria Oil i Tomislav Grahovac, predsjednik HRS-a
Lidija Bojić-Ćaćić, koordinatorica projekta, Patrik Franković, predsjednik RK Rudar Adria Oil i Tomislav Grahovac, predsjednik HRS-a

„Vrtko“, rukomet u vrtićima, zajednički projekt Europske rukometne federacije (EHF) i Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) s prvim danima nove godine počinje djelovati u Labinu, s Dječjim vrtićem „Pjerina Verbanac“.

Ovom velikom projektu namjena je poboljšati fizičku aktivnost djece te približiti rukometnu igru djeci vrtićkog uzrasta.

- Zahvaljujemo se HRS-u i gospođi Lidiji Bojić-Ćaćić što su prepoznali da je Labin pravi rukometni grad i to će biti još jedan dobar temelj za budućnost rukometa u Labinu koji ima dugu tradiciju. Ove godine slavimo 70 godina rukometa u Labinu i kroz projekt Vrtko ćemo spojiti prošlost i budućnost. Za godinu, dvije očekujemo veliki rast malih rukometaša, kada ti klinci iz vrtića krenu u školu. Današnja djeca imaju bezbroj mogućnosti, sportova i jako je teško zadržati ih u jednom sportu, pogotovo u muškom dijelu u kojem je nogomet sveprisutan. Mislimo da ćemo kroz Vrtko moći parirati nogometu, namjera je pokušati da djeca zavole rukomet kroz projekt, a potom kasnije je na nama, klubovima, da se borimo da ta djeca ostanu u rukometu, odnosno barem u sportu, rekao je predsjednik RK Rudar Adria Oil Patrik Franković koji je u posljednjim danima 2023. potpisao ugovor s HRS-om.  

Da bi projekt stigao u labinske vrtiće trebao je zajednički sporazum Rukometnog kluba Rudar Adria Oil i Grada Labina koji je osigurao vrtiće, te je nakon kandidature, a potom inspekcije HRS-a, ugovor potpisan.

HRS je osigurao opremu za djecu koja će se dva puta tjedno s odgojiteljicama koje su prošle edukaciju upoznavati s rukometom krz igru i „treninge“ prilagođene njihovom uzrastu. (Valentina Prokić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija