Goran Baćac na sajmu u Gudovcu: 'Svi su ovdje ludi za našim muškatom'

0
Ekipa OPG-a Baćac u Gudovcu (foto: Mojportal)
Ekipa OPG-a Baćac u Gudovcu (foto: Mojportal)

„Kao u košnici“! Tako je od ranoga jutra bilo na Međunarodnom pčelarskom sajmu i Izložbi vina i vinogradarske opreme koji se ovoga vikenda održavaju u Gudovcu, piše Martina Čapo za Mojportal s kojeg prenosimo dio članka u nastavku.

Na svakom koraku bio je muving, a sunčano i gotovo proljetno vrijeme možda je dodatno utjecalo na raspoloženje ljudi kojih je bilo doslovno – iz cijele zemlje, ali i šire. Najveća gužva bila je u hali s pčelarskom opremom, no zato je najbolje raspoloženje vladalo u onoj s, pogađate – vinima. Tamo smo naišli na uvijek nasmijane supružnike Višnju i Zdravka Peveca. Iako su nam rekli da prodaja ide vrlo slabo, Sajam nipošto ne propuštaju. Mjesto je to, kažu nam, susreta s dragim prijateljima, ali i dobra priprema za onaj znatno veći i njima interesantniji – Proljetni sajam koji samo što nije.

Gužva je bila i na štandu OPG-a Baćac iz Istre na kojem smo u druženju i razgovoru naišli i na kuhara Božidara Miodragovića koji je na sajmu pripremao svoje kuharske specijalitete te djelatnike Bjelovarskog sajam, Alena Kiđemeta i Tihomira Čauša.

Ekipa Baćac iz Istre u Gudovac dolazi punih 10 godina, otkako i postoji Izložba vina i vinogradarske opreme. Zašto se uvijek rado vraćaju u Gudovac, upitali smo gazdu, Gorana.

- Ovdje se osjećamo kao doma i već jako dobro sve poznajemo. U jednoj ruci nosimo vino, a drugom se pozdravljamo, jako lijep osjećaj, kaže nam Goran Baćac i dodaje kako su ovoga puta u Gudovac donijeli malvaziju, rose, muškat, calypsu neru.

Otkriva nam Goran kako sve voli kušati, no Bjelovarčani su i dalje najvjerniji njihovom muškatu.

- Svi su ovdje ludi za našim muškatom. No, vole ga i u Istri. Baš smo prošloga studenoga na domaćem terenu opet osvojili po mišljenju publike prvo mjesto za naš muškat. Budući da smo na 380 metara nadmorske visine, očito je to jako pogodno. Dolazi nam hladan zrak s Učke, ali i zrak s mora. Tu je velik broj sunčanih sati, ali i bijela zemlja koja dobro podnosi sušu i jako je mineralna i eto vrhunskog muškata. Naravno, valja dodati i kako zaustavimo vrenje pa vino nema previše alkohola čime je vrlo pitko, kaže nam simpatični Goran na čijem štandu je rado s prijateljima zastao i Mavro Ferek iz Bednje u Varaždinskoj županiji.

- Jako je fino ovo vino. Svaka čast. Znam što govorim jer i sam radim vina. Ne u velikim količinama, no znam prepoznati kvalitetno vino, kazao nam je Mavro za istarsko vino. Inače, ovaj Zagorac na Bilogoru dolazi već 10-ak godina jer je, kako nam otkriva, pčelar.

- Razgovaram, gledam, ponešto opreme i kupim. Sjajno je doći u Gudovac, kzao nam je Mavro koji je također kušao istarski muškat OPG-a Baćac, napisala je Martina Čapo za Mojportal.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa